Filmové události #50/22: Byly rozdány ceny People’s Choice Awards, James Gunn oznámil své plány s DC

Pražský Comic-Con potvrdil dalšího hosta.

Proběhlo slavnostní udílení diváckého ocenění People’s Choice Awards. Na pražský Comic-Con dorazí Brian Cox. Filmový svět DC čelí nečekaným zvratům. V prvních fotografiích se představil i chystaný pořad Daisy Jones & The Six. Amazon zveřejnil také informace k chystanému vánočnímu akčňáku Red One. Je tu i trailer k mysterióznímu krimi Bledé modré oko. Netflix také nabídl klip ke svému rom-comu You People. S ukázkou se představilo životopisné drama The White House Plumbers. A spot je tu i k hororu Infinity Pool. Vlastní dokument pak bude věnován hercům seriálu Glee. Na závěr pak jedna smutná zpráva – opustila nás herečka Kirstie Alley.

#50/22

Diváky udělované People’s Choice Awards byly slavnostně rozdány ve středu 7. prosince. Z filmů uspěly Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, Projekt Adam, Top Gun: Maverick a To nic, drahá, ze seriálů pak Stranger Things nebo Chirurgové a další. Mezi herce, kteří si odnesli sošku pak patří Chris Hemsworth, Elizabeth Olsen, Austin Butler, Adam Sandler, Selena Gomez, Selma Blair, Noah Schnapp nebo Ellen Pompeo.

Organizátoři Comic-Con Prague oznámili nového hosta chystaného třetího ročníku. Není jím nikdo jiný než Brian Cox. Ten se měl objevit i na letošním Comic-Conu, avšak kvůli covidovým odsunům musel nakonec účast zříct. Cox se proslavil v pořadu Boj o moc, či ve filmech X-Men 2, Statečné srdce, Troja nebo RED a dalších projektech. Čtvrtý pražský Comic-Con se uskuteční v první polovině dubna.

Velké novinky otřásly filmovým světem DC. Noví vedoucí studia, James Gunn a Peter Safran, se totiž rozhodli, že tzv. DCEU si zaslouží celkový reset a nový začátek. V rámci toho bylo také oznámeno, že se nechystá třetí Wonder Woman. Znamená to tedy, že postavy jako jsou Batman, Superman, Wonder Woman nebo Aquaman, se dočkají nových příběhů i představitelů. Ještě předtím nás však v příštím roce čekají sequely k Aquamanovi a Shazamovi.

Studio Amazon Prime Video pak v prvních fotografiích představilo svůj chystaný biografický seriál Daisy Jones & The Six, věnující se vzestupu stejnojmenné zpěvačky a její skupiny v Hollywoodu 70. let a inspirující se stejnojmennou novelou Reese Witherspoon. Pořad bude k vidění skrze Amazon Prime Video.

Zde bude také příští Vánoce k vidění i akční komedie Red One zaměřující se na zcela nové pojetí Santa Clause. V uplynulém týdnu tvůrci oznámili, že zmíněnou ústřední postavu ztvární J. K . Simmons. Po jeho boku se zde také objeví Dwayne Johnson, Chris Evans, Kiernan Shipka, Lucy Liu, Mary Elizabeth Ellis, Nick Kroll, Kristofer Hivju či Bonnie Hunt.

Konkurenční Netflix pak přišel s trailerem ke svému mysterióznímu krimi Bledé modré oko. Píše se rok 1830, během jedné říjnové noci je v akademii West Point objeveno tělo mladého kadeta visícího na laně. Mrtvole chybí srdce. K případu je povolán Augustus Landor, vysoce uznávaný detektiv newyorské policie. Toho ve snímku ztvární Christian Bale, vedle něj si zde zahrají Robert Duvall, Timothy Spall, Toby Jones, Harry Melling nebo Gillian Andersn. Snímek bude na Netflixu na začátku příštího roku.

Netflix také nabídl ukázku k romantické komedii You People. Příběh se zaměřuje na nový pár a jejich rodiny, které řeší lásku v moderní době, střety odlišných kultur, očekávání ze strany společnosti i generační rozdíly.  Hlavní role si zde zahrají  Jonah Hill, Julia Louis-Dreyfus, Eddie Murphy či David Duchovny.

První spot je tu také k biografické sérii White House Plumbers, která se zaměřuje na období aféry Watergate a její strůjce E. Howard Hunta a G. Gordona Liddyho, které ztvární Woody Harrelson a Justin Theroux. Šestidílná minisérie bude dostupná skrze HBO Max.

Do čtveřice je tu také spot k maďarsko-kanadsko-francouzskému hororu Infinity Pool, ve kterém hraje jednu z hlavních rolí Alexander Skarsgård. Snímek by měl vstoupit do kin na začátku příštího roku.

V uplynulém týdnu byl také oznámen dokument The Price Glee. Ten by se měl zaměřit na zákulisí slavného hudebního pořadu, ale také především na zesnulé herce Coryho Monteitha, Nayu Riveru a Marka Sallinga a jejich smrti. Toto rozhodnutí vyvolalo četné bouřlivé diskuze mezi fanoušky.

A na závěr pak jedna smutná zpráva – opustila nás herečka a komička Kirstie Alley, která ve věku 71 let podlehla rakovině tlustého střeva. Alley se proslavila ve snímcích a seriálech jako Kdopak to mluví, Cheers nebo Star Trek a mnohých dalších.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací