Na místě, kde se točil film Jak utopit dr. Mráčka, byla představena nová SVOD platforma České kino

Všechny oblíbené české filmy, pohádky i seriály na jednom místě, legálně a ve vysoké kvalitě.

Takový je cíl nové české SVOD platformy, kterou tvůrci výstižně pojmenovali České kino. Místo tiskové konference, kde byla nová služba představena, bylo tematické. Novináři se sešli ve Skautském institutu v Rybárně na Kampě, tedy tam, kde se natáčela komedie Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Nechyběla ani legendární mouka s ušima. Tentokrát se ale v Matyldu Wassermannovou neproměnila. 

Při spuštění platformy začátkem prosince bylo v nabídce Českého kina více než 650 českých filmů a pohádek. Každý měsíc přibydou do knihovny nové tituly. „Některé divácky oblíbené tituly dnes naleznete i na jiných internetových platformách, my však chceme zpřístupnit zájemcům celou českou kinematografii,“ uvedl jeden ze zakladatelů platformy producent a režisér Miloslav Šmídmajer.

Kromě komerčně úspěšných titulů poskytne České kino prostor i pro díla artová či dokumentární od počátku zvukového filmu do současnosti. Stále rostoucí sbírku doplní i pořad „Síň slávy Českého kina“. Mezi prvními budou do Síně slávy uvedeni například Jiří Lábus nebo Daniela Kolářová. Série „Po stopách filmu“ nám umožní po boku Marka Mička navštívit kultovní místa, na nichž se natáčely známé české snímky. V dalším pořadu „Všechno, co jste kdy chtěli vědět o filmu, ale báli jste se zeptat“ se budou o své postřehy a zkušenosti dělit filmoví odborníci.

Projekt svojí přítomností podpořili herečka a scenáristka Hana Vagnerová a herec a režisér Jiří Mádl. Jak to na akci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací