„Létající Fin“ Mika Häkkinen pokřtil v Praze knihu F1 Greats

Vzácný host promluvil česky.

Do Prahy přijel dvojnásobný mistr světa v závodech Formule 1 Mika Häkkinen, aby zde pokřtil knihu F1 Greats, ve které se poprvé objeví všichni mistři světa Formule 1. Na setkání s novináři se Häkkinen náležitě připravil, protože se se všemi přítomnými přivítal v češtině: „Dobrý den. Jak se máš?“

Od této chvíle se oficiální setkání, kde byla představena kniha F1 Greats, neslo ve velmi přátelském duchu. „Kniha je naprosto úžasná. Fotky, které tam jsou, vyžadují velký talent a lásku. To, že se to všechno tak dobře zvládlo, je hlavně o týmové práci a skvělém nápadu,“ svěřil se Mika Häkkinen. Pozvání přijal i fotograf Rainer Schlegelmilch, jenž je autorem fotek. „S Mikou se znám celou jeho kariéru a udělal jsem spoustu fotek, i když někdy to bylo těžké, protože byl příliš rychlý a já ho musel nahánět na trati,“ prozradil s úsměvem fotograf.

Za vznikem knihy stojí Antonín Charouz z Motorsport Legends, a nutno podotknout, že 528stránková publikace byla na světe velice rychle. Od první myšlenky k realizaci uběhlou jen několik měsíců. „Bylo to v květnu. Na internetu jsem si našel fotografa Rainera Schlegelmilcha, kterému jsem zavolal. Ze začátku se se mnou ani nechtěl bavit, nakonec jsme se sešli koncem května při formuli v Barceloně a plácli jsme si,“ vysvětlil Antonín Charouz.

Na setkání byl přítomen i výtvarník Jiří Rameš, jenž je autorem maleb dvanácti mistrů světa Formule 1, ze kterých vznikl kalendář pro rok 2023. Svoji podobiznu si tak mohl Mika Häkkinen pohodlně prohlédnout. Setkání bylo ukončeno autogramiádou.

Jak to na křtu knihy F1 Greats vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací