Filmové události #51/22: Nominace na Zlaté glóby i novinky k pokračování Duny

Uplynulý týden také přinesl mnoho trailerů.

Byly oznámeny nominace na filmové a televizní ocenění Zlatý glóbus. Bílý lotos bude mít další řadu. Duna 2 hlásí dotočeno. V traileru se představila Barbie. Ukázku si připravilo i šesté pokračování Vřískotu. Spot je tu také ke sci-fi 65. A nový klip nabídli také tvůrci pokračování animovaného Spider-Mana. Na druhé straně jsou tu také novinky z DC.

#51/22

Na začátku uplynulého týdne došlo k oznámení nominací na letošní Zlaté glóby. Nejvíce šancí na výhru s osmi nominacemi si odneslo drama Víly z Inisherinu. O nejlepší snímek si pak, kromě toho, zasoutěží Avatar: The Way of Water, Elvis, Fabelmanovi, Tár, Top Gun: Maverick, Babylon, Všechno všude najednou, Na nože: Glass Onion a Trojúhelník smutku. V seriálových kategoriích se pak utkají Volejte Saulovi, Koruna, Rod draka, Ozark, Jen vraždy v budově či Wednesday. Slavnostní ceremoniál se pak odehraje již 10. ledna a provede jím komik Jerrod Carmichael.

Mezi nominovanými se nachází také seriál Bílý lotos z produkce HBO. Jeho druhá řada se nedávno odvysílala skrze  HBO Max. V uplynulých dnech pak bylo oznámeno, že pořad byl obnoven na třetí sezónu, ve kterém se opět objeví nové herecké obsazení.

Novinky tu jsou i k pokračování Duny. Tvůrci a herci z Duny 2 oznámili minulý týden na svých sociálních sítích, že je snímek oficiálně dotočen. Do kin by měl vstoupit příští rok.

Jako již tradičně je tu také několik trailerů. Ten první se vztahuje ke snímku Barbie, který se inspiruje stejnojmennou populární panenkou. Titulní roli si zde zahraje Margot Robbie, jejího Kena pak ztvární Ryan Gosling. Režie snímku, který vstoupí do kin v červenci 2023, je Greta Gerwig.

Ukázku si dále připravilo již šesté pokračování Vřískotu. V něm se opět vrací Courtney Cox, po jejím boku se zde pak také objeví Jenna Ortega, Samara Weaving, Hayden Panettiere nebo Dermot Mulroney.  Film má naplánovanou premiéru na březen 2023.

Spot je tu i ke sci-fi 65. Příběh se točí kolem astronauta (Adam Driver), který ztroskotá na opuštěné planetě a postupně zjišťuje, že zde není sám. Pod snímek se podepsalo duo Scott Beck a Bryan Woods, kteří stojí mimo jiné za scénářem k Tichému místu.

A nový klip nabídli také tvůrci animáku Spider-Man: Napříč paralelními světy, který odhaluje nové dobrodružství Spider-Mana Milese Moralese a jeho pavoučích druhů z paralelních světů. To však nebyla jediná pavoučí novinka uplynulého týdne – Donald Glover si zahraje hlavní roli ve filmu o Hypno-Hustlerovi, jednomu z méně známých záporáků pavoučího muže.

Na závěr pak pozadu nezůstalo ani DC. To ve víru šokujících novinek z předchozího týdne, kdy bylo oznámeno, že noví šéfové DC, James Gunn a Peter Safran chystají celkový reset tohoto filmového světa, přišlo s další velkou informací. Na konto předchozích zpráv bylo totiž potvrzeno, že Henry Cavill už se nakonec nevrátí jako Superman, jak bylo donedávna plánováno. Informaci potvrdil na svém Instagramu sám herec.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací