Francouzskou premiéru filmu Vánoční příběh uvedl herec Pierre Richard

Promítání proběhlo na české ambasádě v Paříži.

Ve sváteční komedii Vánoční příběh režisérky Ireny Pavláskové hraje celá řada známých herců, jako jsou Karel Roden, Jiřina Bohdalová, Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jana Plodková, Hynek Čermák, Jaroslav Plesl, Anna Fialová, Vladimír Polívka, Sara Sandeva, Jan Nedbal, Jitka Sedláčková, Pavel Kříž, Václav Neužil ml., Pavla Beretová, Albert Čuba, Jana Bernášková, Veronika Žilková, Jiří Ployhar ml. či Pierre Richard, který film představil francouzskému publiku.

Francouzská premiéra se konala na české ambasádě v Paříži u Eiffelovy věže. Slavnostního promítání se zúčastnili zástupci francouzských ministerstev kultury a zahraničních věcí, filmoví distributoři, režiséři, umělci a novináři. Hostitelem byl velvyslanec naší republiky ve Francii Michel Fleischmann. 

Pierre Richard po promítání Vánočního přání ocenil výkony herců, vtipné scény a velké množství něžných momentů. „Začíná to velmi silnou scénou řidiče, kterého otravuje cestující, to mi připomínalo film Lásky jedné plavovlásky. Pak je tam krásný moment na horách ve sněhu, kdy manželka říká manželovi: Myslela jsem si, že už ti na mě nezáleží… A závěrečná scéna s farářem je tak něžná! Je tam hodně momentů, které mi připomínají fimy jako Ostře sledované vlaky, Rozmarné léto, takový Allenovský humor z Prahy. Není to Woody Allen, ale je to hodně podobné,“ přiblížil své pocity a dojem z filmu Richard.

(Foto: Europeana production)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací