Tomáš Klus o letošní štědrovečerní pohádce Tajemství staré bambitky 2, vánoční písni či tradicích

Z prince Jakuba je král.

Televizní premiéru pohádky Tajemství staré bambitky 2 si rozbalíme přímo na Štědrý den. Po letech budeme sledovat příběh napraveného loupežníka Karaby (Ondřej Vetchý), jeho dcery Aničky (Kamila Janovičová) a prince Jakuba (Tomáš Klus).

Herec, zpěvák a skladatel Tomáš Klus, ze kterého se v pokračování pohádky stane král a otec roztomilé princezničky, zavzpomínal na natáčení s malou herečkou: „Valentýnka, to je obrovský dar. Hlavně pro rodiče, ale myslím si, že i pro českou kinematografii. Ona teda tvrdí, že bude chvíli herečka a pak režisérka, ale já doufám, že zůstane u toho herectví, protože to je obrovský talent na našich plátnech.“

Tomáš Klus je i autorem nové vánoční písně, která je součástí vánoční televizní znělky. Vzhledem k tomu, že byl hudebník osloven v létě, kdy nesněží, musel se zavřít do studia a zapálit si svíčku, aby přišla inspirace. Vše se točí kolem zvonu. „Zvon má s lidmi společné to, že má uvnitř sebe srdce. A o rozbíjení toho srdce ta píseň je. O uchování vánoční atmosféry, kdy jsme na sebe milí a jsme schopni si během Vánoc odpouštět, tak aby nám to zůstalo po celý rok. Aby to nekončilo po vánočních svátcích,“ vysvětlil Klus.

Umělec v rozhovoru dále prozradil, jaké má rád pohádky, jaké dodržuje vánoční tradice a přiblížil své další pracovní projekty. Celý rozhovor najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací