Filmové události #01/23: Robert Downey Jr. se možná vrátí jako Iron Man a Ridley Scott plánuje sequel Gladiátora

Jaký byl první týden v novém roce?

Teaser nabídl ke své čtvrté řadě pořad Outer Banks. Tvůrci také oznámili druhou řadu Wednesday. S trailerem přišla komedie Z jiného těsta. Je tu i první klip k hororu Evil Dead Rise. A v nové ukázce se představilo chystané pokračování ze světa Asterixe a Obelixe. Oficiální plakát nabídlo chystané drama Ariho Astera Beau is Afraid. Ridley Scott plánuje pokračování slavného Gladiátora. Robert Downey Jr. se vrátí v roli Iron Mana. Jeremy Renner se ocitl v nemocnici po vážné nehodě.

#01/23

Velkou radost měli fanoušci pořadu Outer Banks. Jeho tvůrci nabídli první fotografie k dlouho očekávané čtvrté řadě. Seriál se vrátí na Netflix už v létě po tříleté pauze a rozmotá osudy oblíbených postav.

Jásali i příznivci seriálu Wednesday, který vstoupil na Netflix v prosinci 2022 a dočkal se nenadálé přízně. I proto bylo v uplynulém týdnu oznámeno, že byl pořad obnoven pro druhou řadu. Netflix a tvůrci divákům sdělili tuto radostnou novinu skrze tematický klip ze světa Addamsovy rodiny.

Nebyl by to samozřejmě týden bez trailerů, a tak tu máme například jeden ke komedie Z jiného těsta, která bude k vidění na Netflixu od konce ledna. Příběh se zaměřuje na nový pár a jejich rodiny, které řeší lásku v moderní době, střety odlišných kultur, očekávání ze strany společnosti i generační rozdíly.  V hlavních rolí se zde pak objeví Jonah Hill, Julia Louis-Dreyfus, Eddie Murphy, David Duchovny či Rhea Perlman.

Dále je tu také první klip k hororovému sequelu Evil Dead Rise. Ten je pátým snímkem v řadě hororů počínajících Lesním duchem, za kterým stojí Sam Raimi. Nové pokračování se zaměřuje na sestry Beth a Ellie, jejichž setkání po letech má nečekané dopady, když objeví podivnou knihu hluboko v útrobách budovy, ve které Ellie bydlí. Na scéně se brzy objevují krvežízniví démoni a boj o přežití začíná.

A do třetice tu máme i ukázku k novému dobrodružství ze světa Asterixe a Obelixe. Do slavné nedobytné galské vesnice přijíždí čínská císařovna FuYi, která požádá Galy o pomoc. V čínském císařství se totiž dostal k moci jistý Feng Tsin Qin, který svrhl princeznu a sláva nepřeložitelných Galů je podle všeho známá až do Šanghaje. Snímek pak má mít premiéru 2. února.

Nový snímek režiséra Ariho Astera pojmenovaný Beau Is Afraid se zase představil v prvním plakátu. Příběh se zaměřuje na titulního hrdinu jménem Beau, který je extrémně úzkostný, ale příjemně vypadající muž. Beau má napjatý vztah se svou despotickou matkou. Svého otce naopak nikdy nepoznal. Když jeho matka zemře, vydává se na cestu domů, která zahrnuje divoké nadpřirozené hrozby. V hlavní roli neobvyklého filmu se objeví Joaquin Phoenix, který je na zmíněném plakátu k vidění jako starší i mladší verze zmíněného protagonisty.

(Zdroj: mpawards.com)

Joaquin Phoenix se pak ve svých začátcích významně proslavil zejména ve své roli císaře Commoda ve filmu Gladiátor. A právě k tomuto svému Oscary ověnčenému dílu chystá Ridley Scott pokračování, jak oznámil v minulém týdnu. Snímek by se měl zaměřit na Commodova synovce Luciuse. Do této hlavní role by pak Scott rád obsadil Paula Mescala, který se proslavil v seriálu Normální lidi.

Iron Man bude možná na chvíli zpátky v MCU. Robert Downey Jr. by se měl v této své slavné roli vrátit skrze chystaný marvelovský seriál Armor Wars. Mělo by se údajně jednat o krátké cameo. Seriál se má zaměřit na Rhodeyho, Riri Williams a jiné postavy úzce spojované s Iron Manem.

Nepěkné zprávy tu pak jsou k Downeyho kolegovi Avengerovi Jeremy Rennerovi. Ten v uplynulém týdnu utrpěl vážná zranění při nehodě, která se odehrála na začátku roku. Herec byl zraněn sněžným pluhem, když odklízel sníh u svého statku.  Přístroj mu přejel nohu a zranil další části těla, což způsobilo velké krvácení. Herce však naštěstí našel včas soused lékař, díky kterému byl převezen do nejbližší nemocnice. V současnosti je ve stabilním stavu a skrze post na Instagramu poděkoval fanouškům za přání k uzdravení.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací