Filmové události #02/23: Byly rozdány Zlaté glóby a Nicole Kidman se objeví ve snímku s Morganem Freemanem

Uplynulý týden také přinesl řadu trailerů.

Proběhlo slavnostní udílení Zlatých glóbů. Na HBO Max vstupuje The Last of Us. Populární pořad Zoey 101 bude zfilmován. Snímek Lioness má hereckou posilu.  Netflixova komedie U tebe nebo u mě se představila v první ukázce. Je tu také trailer k dramatu Sharper. S finálním spotem přišlo očekávané třetí pokračování Ant-Mana. Klip má i snímek Beau Is Afraid. Na závěr pak smutná zpráva – opustila nás Lisa Marie Presley.

#02/23

Takzvaná Award Season už je tu. První velké filmové a televizní ceny Zlaté glóby byly uděleny na začátku uplynulého týdne. Nejvíce sošek si odnesl pořad Základka Willarda Abbotta a snímek Víly z Inisherinu, které také zvítězily v kategoriích nejlepší komediální seriál a nejlepší filmová komedie.  V ostatních kategoriích pak uspěly seriály Rod draka a Bílý Lotos a snímky Fabelmanovi, Pinocchio Guillerma del Tora a Argentina 1985. Z herců pak byli úspěšní Austin Butler, Cate Blanchett, Colin Farrell, Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Angela Bassett, Kevin Costner, Zendaya, Evan Peters, Amanda Seyfried, Julia Garner nebo Jennifer Coolidge. Za necelé dva týdny se také dozvíme nominace na Oscary.

Na platformu HBO Max pak na sklonku uplynulého týdne vstoupil seriál The Last of Us inspirovaný stejnojmennou počítačovou hrou. Jeho tvůrci v rámci toho zveřejnili nové fotografie a plakáty s hlavními postavami v podání Pedra Pascala a Belly Ramsey. Pořad poběží do 12. března.

Filmové adaptace se dočká oblíbený seriál Zoey 101. Původní pořad běžel na Nickelodeonu. Ve snímku, který bude k vidění skrze Paramount+, se v hlavní roli vrátí Jamie Lynn Spears, zpět by měli být i ostatní herci.

Paramount+ také chystá projekt s Nicole Kidman. Ta se má objevit v seriálu Lioness, který je založen na skutečných událostech spojených se stejnojmenným CIA programem. V uplynulém týdnu pak bylo oznámeno, že se ke Kidman přidá Morgan Freeman.

Nebyl by to ovšem týden bez trailerů. Jednoho se dočkala i komedie U tebe nebo u mě? z produkce Netflixu. Ve snímku se objevují bok po boku Reese Witherspoon a Ashton Kutcher. Ti ztvárňují dlouhodobé kamarády, kterým se jednoho dne změní životy, když se ona rozhodne jít za svým snem a on se nabídne, že jí pohlídá jejího pubertálního syna. Film by měl být na Netflixu k vidění od 10. února.

Konkurenční platforma AppleTV+ si pak připravila ukázku ke svému dramatu Sharper. To se zaměřuje na podvodnici, jejímž cílem jsou miliardáři z Manhattanu. Film nabízí bohaté herecké obsazení, které čítá jména jako Julianne Moore, Sebastian Stan, John Lithgow nebo Justice Smith. Film vstoupí na streaming v polovině února.

Finální spot tu pak je ke třetímu pokračování marvelovky Ant-Man. Ukázka prozradila něco více z děje i o osudech hlavních hrdinů, kteří se tentokráte musí utkat s Kangem ve kvantovém světě. Dle tvůrců by měl mít snímek velký vliv na další fázi MCU. Jak to celé bude se dozvíme za necelý měsíc.

Do čtveřice je tu klip k mysterióznímu dramatu Beau Is Afraid, za kterým stojí režisérsky i scenáristicky Ari Aster (Děsivé dědictví, Slunovrat). Snímek se zaměřuje na titulního Beaua a představuje desítky let trvající portrét tohoto uznávaného umělce. V titulní roli se zde objevuje Joaquin Phoenix, který protagonistu ztvárňuje v jeho různých věkových obdobích.

Na závěr jedna smutná zpráva – ve věku 54 let zemřela herečka a zpěvačka Lisa Marie Presley. Dcera Elvise Presleyho a Priscilly Presley se proslavila spíše jako hudebnice, byla však ve vztahu s celebritami jako například Michael Jackson nebo Nicolas Cage. Její dcera Riley Keough se v posledních letech proslavila jako herečka, objevila se ve snímcích jako Loganovi parťáci, Jack staví dům nebo Ďábel.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací