Premiéra filmu Děti Nagana: Po červeném koberci se prošli Hynek Čermák, Klára Issová i Dominik Hašek

Herci nechali hokejky na place a vyrazili do kina.

Při příležitosti pětadvacátého výročí, kdy čeští hokejisté na olympijském turnaji v Naganu získali zlaté medaile, vstoupil do kin rodinný film Děti Nagana přinášející příběh kluků a holek, kteří díky této legendární sportovní události začali hrát hokej. Slavnostní premiéra proběhla za přítomnosti bohaté herecké a tvůrčí delegace.

Režisér Dan Pánek si tímto filmovým projektem splnil sen, protože i on se řadí mezi „Děti Nagana“. Patronem snímku se stal Dominik Hašek, který si na pár okamžiků vyzkoušel i herecké povolání a objevil se v jedné z malých rolí. „Moje role je malá, ale myslím, že v něčem hodně důležitá,“ svěřil se Hašek a doplnil: „Hokej je báječná hra a já věřím, že i tento film ji pomůže mnohým zase objevit. Český hokej potřebuje, aby si kluci šli zahrát hokej na plácek s tenisákem před barák nebo s pukem na zamrzlý rybník. I tam se dají objevit nové talenty. Nám tuhle inspiraci přinesla fantastická hokejová generace 70. let a já budu moc rád, když ji ta naše „naganská generace“ podobně předá dnešním klukům.“

Po červeném koberci v multikině Cinema City se prošli Hynek Čermák, Klára Issová, Otakar Brousek ml., Štěpánka Fingerhutová, Tom Brenton, Johanka Racková, Jana Bernášková, Tomáš Havlínek a nová herecká posila Dominik Hašek. Nechyběl ani režisér a scénárista Dan Pánek.

Jak to na slavnostní premiéře vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací