Filmové události #26/23: Na zahájení MFF Karlovy Vary dorazil Russell Crowe, David Corenswet je nový Superman

Druhá část Duny má nový trailer.

Proběhlo slavnostní zahájení MFF Karlovy Vary. James Gunn obsadil nového Supermana. Ve třetím Tronovi se objeví Jared Leto i Evan Peters. Videohra Among Us bude mít seriálovou adaptaci. Pět nocí u Freddyho má první trailer. Duna: Část druhá se představila v nové ukázce. Je tu i klip k akčňáku Retribution. A spot nabídli i tvůrci seriálu Miliardy k jeho chystané sedmé řadě. Na závěr pak jedna smutná zpráva – opustil nás herec Alan Arkin.

#26/23

Na konci uplynulého týdne, v pátek 30. června, slavnostně odstartoval 57. ročník MFF Karlovy Vary. Kromě četných domácích hvězd a ředitele festivalu Jiřího Bartošky, přijeli na otevření Patricia Clarkson, Russell Crowe a Alicia Vikander. Crowe zahrál na zahajovacím koncertě se svou kapelou Indoor Garden Party, v sobotu pak uvedl snímek Master & Commander: Odvrácená strana světa. Vikander dorazila na KVIFF se svým manželem Michaelem Fassbenderem a uvedla zahajovací film Královnin gambit. V rámci slavnostního večera byl také odhalen nový festivalový spot, ve kterém hraje hlavní roli Johnny Depp. Na letošní ročník MFF KV dorazil také Ewan McGregor a čekají nás Vincent Perez nebo Robin Wright.

Další velkou událostí minulého týdne bylo oznámení nového Supermana. James Gunn, který je nyní ředitelem studia DC (spolu s Peterem Safranem), již minulý rok představil svůj plán na kompletní reboot filmového světa DC. To znamenalo i přeobsazení ikonických hrdinů jako jsou Superman, Batman, Wonder Woman a dalších novými herci. Před pár dny pak oficiálně potvrdil, že role Supermana ve snímku Superman: Legacy se ujme David Corenswet, kterého mohou diváci znát například ze seriálů Hollywood nebo Politik. Jeho Lois Lane si pak zahraje Rachel Brosnahan známá z filmů Hra špiónů nebo Den patriotů.

S novinkami pak přišli i tvůrci třetího pokračování filmové série Tron. V novém snímku se vedle dříve obsazeného Jareda Leta objeví i Evan Peters. Další informace ohledně snímku zatím nebyly oznámeny.

Televizního zpracování se pak dočká populární videohra Among Us. Má se jednat o animovaný seriál inspirovaný slavnou hrou. Among Us, které se odehrává na vesmírné lodi, kde musí její posádka zjistit, kdo z nich je mimozemšťan v utajení, získala věhlas především v první vlně covidu-19, kdy jí hráli miliony hráčů po celém světě.

V první traileru se pak představilo filmové zpracování hororové videohry Pět nocí u Freddyho (také známé jako FNaF. Děj se zaměřuje na čerstvě zaměstnaného nočního hlídače ve „Freddy’s Fazbear Pizzeria“, který hned v první večer své šichty zjišťuje, že všechno nebude tak, jak se na první pohled zdá, a robotičtí maskoti skrývají temná tajemství. Snímek má naplánovanou premiéru na začátku letošního listopadu.

S ukázkou přišlo i pokračování úspěšného sci-fi Duna. Sequel pojmenovaný Duna: Část druhá sleduje cestu Paula Atreida s Fremeny a odkrývá jeho plány na pomstu spiklencům, kteří stojí za zkázou celého jeho rodu i rodiny. Ve filmu se pak objeví plejáda známých herců jako jsou Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken či Léa Seydoux.

Klip nabídli také tvůrci akčňáku Retribution, který je remakem španělského snímku El Desconocido. Sledujeme v něm výkonného ředitele banky, který obdrží výhružku, když veze své děti do školy, že jeho auto exploduje, pokud se ho pokusí zastavit a vystoupit z něj. V hlavní roli se zde objevuje Liam Neeson.

A do čtveřice tu máme první spot k očekávané sedmé řadě seriálu Miliardy. V té se vrací Damian Lewis jako Bobby Axelrod, který pořad původně opustil v páté sezóně. Nové epizody budou k vidění od 13. srpna.  

Na závěr pak jedna smutná zpráva – opustil nás herec Alan Arkin. Americký rodák, který již dlouho dobu trpěl na srdeční problémy, zemřel ve věku 89 let ve svém domě v Kalifornii. Arkin se proslavil ve snímcích Srdce je osamělý lovec, Inspektor Clouseau, Jasný terč nebo Malá Miss Sunshine, ve které za svou roli získal Oscara. Z jeho posledních projektů je pak také známý seriál Kominského metoda, kde si zahrál po boku Michaela Douglase.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací