Do Producentské síně slávy vstoupil na 57. MFF Karlovy Vary Jaromír Kallista

Společnost mu bude dělat Jiří Ježek, který byl oceněn vloni.

Lekce Faus, Laterna Magika: Sněhová královna, Otesánek, Šílení, Spiklenci slasti, Přežít svůj život, Hmyz a nespočet dalších audiovizuálních projektů najdeme na pracovním kontě významného českého producenta a produkčního mnoha filmů české nové vlny Jaromíra Kallisty. Tento výjimečný filmový tvůrce a profesor byl v neděli 2. července slavnostně uveden do Producentské síně slávy, kterou minulý rok otevřela Asociace producentů v audiovizi.

Předání ocenění proběhlo na tradičním setkání APA a slavnostního aktu se chopili předseda APA Vratislav Šlajer, vedoucí Filmového centra České televize Helena Uldrichová a herec Jiří Lábus, který zavzpomínal i na natáčení dramatické komedie Hmyz a na adresu Jaromíra Kallisty nešetřil superlativy. Dokonce si vzpomněl na úplně první setkání s oceněným producentem. Bylo to během natáčení snímku Rodeo z roku 1973, první Lábusův celovečerní film.

Jaromíra Kallistu přihlížející hosté přivítali bouřlivým potleskem. „Necítím se jako producent, také tomu tak neříkám. Říkám tomu, filmař‘. Film jsem se naučil skutečně udělat včetně přípravy, dokončení a podle mě je lepší, abychom si filmy i sami distribuovali. Kreativní vklad producenta je hlavně ve výběru a v přípravě, kdy musí vědět, co chce udělat, v dohodě s režisérem a schopnosti dotáhnout vše do kvalitního projektu. O film je potřeba se starat celý život, nikdy to neskončí, přežije nás to,“ svěřil se producent Jaromír Kallista.

Atmosféru slavnostního večera podkreslovala řada uměleckých a vizuálně poutavých vystoupení. Jak to na předání vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací