Česká premiéra filmu Oppenheimer byla promítána ve formátu 70mm IMAX

Kino praskalo ve švech.

Na hosty slavnostní premiéry historického dramatu Oppenheimer čekal opravdu unikátní zážitek, a to promítání ve formátu 70mm IMAX. Pražský sál uvádí tento formát jako jediný v Evropské unii.

Režisér Christopher Nolan a kameraman Hoyte van Hoytema spolupracovali se společnostmi Kodak a Fotokem na vytvoření nového typu černobílého filmu IMAX, protože doposud byly všechny černobílé sekvence u jiných IMAX filmů upravovány digitálně, až po jejich natočení. „Film IMAX oživuje obrazy. Od rozlišení a barev až po ostrost a celkovou kvalitu se nic nevyrovná použití filmových kamer IMAX. Filmový formát IMAX je zlatým standardem filmové fotografie,“ prozradil Nolan.

S formátem 70mm IMAX se zvládne poprat pouze 30 kin po celém světě (25 z nich se nachází v Severní Americe, 3 ve Velké Británii, 1 v Austrálii a 1 v Praze). Zájem o slavnostní projekci byl proto obrovský. Tato unikátnost ve spojení s obsazením, jako jsou Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Josh Hartnett, Casey Affleck, Rami Malek, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Dylan Arnold či Gustaf Skarsgård, probudila zájem u nespočtu filmových fanoušků.

Pozvání na akci přijali Marek Němec, Bohuš Matuš s manželkou Lucií, Petra Svoboda, Jan Nedbal, Anna Marie Puric s přítelem Danielem Štrauchem, Eliška Mrázová, Matěj Quitt, Tomáš Weimann, Veronika Přikrylová alias Veve, Adam Reiter, Lucas Blakk, Julián Záhorovský, Miroslav Táborský, Radka Pavlovčinová, Václav Šanda, Petr Kutheil s přítelkyní a další.

Jak to na premiéře vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací