Filmové události #29/22: Barbenheimer vstoupil do kin a proběhl Comic-Con v San Diegu

V traileru se představila nová Agatha Christie.

San Diego Comic-Con přinesl mnoho novinek. Aquaman 2 bude možná posunut. Konkurenční marvelovka Marvels se představila v prvním traileru. Ukázku nabídly Přízraky v Benátkách. Je tu i spot ke Stvořiteli. Premiéru měla Barbie a Oppenheimer. Třetí řada seriálu Jen vraždy v budově má nové plakáty. Natáčení třetí řady seriálu Nadace bylo v Praze přerušeno.

#29/23

Od pátku 20. července do neděle 23. července proběhl tradiční Comic-Con v San Diegu. Na letošním ročníku poprvé chyběl panel studia Marvel, které se rozhodlo, že tentokráte oznámí veškeré své chystané novinky v rámci D23 Expo. Účast vynechalo i konkurenční DC, které zase sází na DC Fandome. Kromě toho, pak také na řadě panelů chybělo spoustu herců a filmových tvůrců, kvůli probíhajícím protestům Screen Actors Guild za lepšími právy pro herce. I tak však přineslo SDCC řadu novinek, jako například ukázku ke spin-offu ze světa Živí mrtví, který se zaměřuje na postavu Daryla Dixona, teaser k seriálu The Continental ze světa Johna Wicka nebo klip k Netflixově adaptaci anime One Piece.

I když DC nebylo na Comic-Conu přítomno, tak se na internetu stejně vyrojily zprávy týkající se jeho projektů.  Jedná se především o pokračování filmu Aquaman, jehož uvedení do kin by údajně mělo být posunuto z letošního prosince na příští rok. Stejně tak hrozí odsun sequelu Duny, který též patří pod studio Warner Brothers.

Pozadu nezůstal ani konkurenční Marvel, který nabídl první trailer ke svému třetímu letošnímu snímku Marvels. Ten se zaměřuje na Carol Danvers, Kamalu Khan a Monicu Rambeau, které musí spojit síly a přijít na kloub záhadnému propojení, které mají za následky, že si navzájem prohozují místa. Film má vstoupit do kin letos v listopadu.

V ukázce se pak představila i nová detektivka na motivy románů Agathy Christie. Snímek Příznaky v Benátkách sleduje slavného detektiva Hercula Poirota v jeho nejnovějším případu. Jedná se již o třetí pokračování s Kennethem Branaghem v roli ikonického Belgičana. Vedle Branagha se tu pak objeví Kelly Reilly, Kyle Allen, Michelle Yeoh, Jamie Dornan nebo Tina Fey. Premiéru mají Přízraky v Benátkách naplánovanou na 14. září.

A do třetice tu pak máme i spot ke sci-fi Stvořitel. Jeho příběh se zaměřuje na Joshuu, bývalého agenta speciálních jednotek truchlící nad zmizením své ženy. Joshua je uprostřed války v budoucnosti mezi lidskou rasou a silami umělé inteligence naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta pokročilé umělé inteligence, který vyvinul záhadnou zbraň s mocí ukončit válku a lidstvo samotné. Hlavních rolí se zde pak ujali Gemma Chan, John David Washington, Allison Janney nebo Ken Watanabe.

Velkou událostí uplynulého týdne pak byl tzv. Barbenheimer, tedy uvedení snímků Barbie a Oppenheimer do kin. Mnozí fanoušci tento okamžik velmi očekávali a spojili názvy filmů, které měly premiéru ve stejný den, do jednoho. Mnohá kina také na počest Barbenheimera promítají oba snímky souběžně ve dvojité projekci. Česká premiéra Barbie se pak uskutečnila v pražském CineStaru, který hrál růžovými barvami, a Oppenheimer byl uveden v pražském IMAXu, který jako jedno ze 30 kin promítá snímek v exkluzivním 70mm formátu.

Tvůrci pořadu Jen vraždy v budově zase nabídli první plakáty k chystané třetí řadě. Na posterech jsou k vidění tři hlavní protagonisté Steve Martin, Martin Short a Selena Gomez, i dva nováčci, kteří se mají v nové sezóně objevit, Meryl Streep a Paul Rudd. Třetí řada má odstartovat na Hulu a Disney+ 8. srpna.

Na závěr pak něco z domácího prostředí. Natáčení třetí řady seriálu Nadace z produkce Apple TV+, které mělo proběhnout v Praze, bylo v uplynulém týdnu přerušeno. Stalo se tak kvůli zmíněným hereckým protestům v Americe. Není tak zatím jasné, kdy bude produkce pořadu pokračovat. V seriálu hrají Lee Pace, Jared Harris nebo Leah Harvey.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací