Osada, StarDance, Oktopus či výročí pořadu Na plovárně. Česká televize představila podzimní pořady

Tanec, krimi i pohoda.

Na tradiční tiskové konferenci představila Česká televize pořady pro nadcházející podzim. Diváci se mohou těšit na novinky, filmové premiéry, výročí i návraty oblíbených hrdinů.

„Česká televize letos slaví celou řadu jubileí – od sedmdesáti let počátku televizního vysílání u nás až po desetileté výročí Artu a Déčka. Tomu odpovídá i pestrý program, který jsme pro diváky připravili. Podzim v České televizi bude zkrátka tanec, a to i díky návratu očekáváné dvanácté řady StarDance. Napínavé klání tradičně zahrne i speciální díl na podporu Centra Paraple, který se ve vysílání objeví po boku ostatních benefičních projektů spojených s dalšími oblíbenými pořady. Na své si přijdou fanoušci komediálního seriálu Osada, jenž nabídne druhou řadu, i příznivci dokumentů,“ prozradil generální ředitel České televize Petr Dvořák, který se s přítomnými hosty v závěru rozloučil a připomněl, že se jedná o jeho poslední tiskovou konferenci.

Podzimní schéma vypukne koncem prázdnin, kdy na scénu vpluje krimi seriál Oktopus v hlavní roli s Miroslavem Krobotem a Marikou Šoposkou. Kapitánské duo se bude zabývat termínově odloženými případy. Ze seriálů jmenujme i komediální projekt Osada, který se vrací na televizní obrazovky ve své druhé sezóně. Herečky Pavla Beretová a Jana Plodková spolu s režisérem Radkem Bajgarem naznačili, že vztahy v chatové osadě Záhoří budou tentokrát vyostřenější.

Pětadvacáté výročí slaví talk-show Na plovárně, a těšit se můžeme na jubilejní 900. díl. Marek Eben se svěřil, že tento díl vznikl během Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a uvedl, že zpovídaným hostem by měl být herec Russell Crowe. K České televizi neodmyslitelně patří i noblesa a elegance v podobě StarDance. Kreativní producentka Lucie Kapounová prozradila, že páry již začali trénovat a začátek přímých přenosů je naplánován na 14. října. Zjišťovat budeme Jak se dělá dobrá škola, a to pod vedením režiséra Michaela Kaboše, scenáristy Tomáše Feřtka a moderátora Jiřího Havelky. „V každém typu školy ukazujeme, čím je jiná než ty ostatní,“ vysvětluje kreativní producentka Lenka Poláková.

Připravena je i celá řada televizních filmových premiér. V programu najdeme psychologické drama s prvky sci-fi Běžná selhání, komedie Buko, Betlémské světlo či Grand Prix, drama BANGER. nebo dobový film Slovo. Během tiskové konferenci dostali prostor i filmy, které uvidíme v kinech. Mezi tyto tituly patří Dvě slova jako klíč, Její tělo, Bod obnovy, Úsvit, Citlivý člověk a Bratři. Poslední zmiňovaný příběh přišli představit režisér Tomáš Mašín, producent Petr Bílek a herečka Tatiana Dyková.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací