Filmové události #30/23: V ukázkách se představily nové řady pořadů Jen vraždy v budově, The Morning Show a Srdcerváči

Týden plný seriálových trailerů.

Na Comic-Con Junior dorazí hvězdy z Hvězdné brány. Chris Pine chystá svůj režijní debut. V traileru se představila biografie o Goldě Meir. První ukázku má i nový Vymítač ďábla. Třetí řada seriálu Jen vraždy v budově též zveřejnila nový spot. Pořad The Morning Show také nabídl první klip. Trailer tu je i k nové sezóně Srdcerváčů. A ukázku má i spin-off seriálu Banda Gen V. Snímek Chudáčci Yorgose Lanthimose bude posunut. Herec Kevin Spacey byl zproštěn obvinění ze sexuálního obtěžování. Na závěr pak smutná zpráva, zemřela zpěvačka Sinéad O’Connor.

#30/23

Na podzim se v Brně uskuteční druhý ročník Comic-Con Junior, a tak organizátoři začali oznamovat první hosty. Již v předchozím měsíci uvedli jméno jedné z prvních hvězd, která přijala pozvání, a tou je Michael Shanks. V uplynulém týdnu k němu pak přidali jeho manželku Lexu Doig. Oba herci se proslavili svými rolemi v seriálu Hvězdná brána, a měli dorazit do Brna na Comic-Con již minulý rok, avšak na poslední chvíli odřekli, protože si uvědomili, že mají neplatné pasy. Letos to však fanouškům vynahradí, a ti se mohou těšit i na další hvězdné hosty.

Herec Chris Pine, který je známý svými rolemi ve filmovém zpracování Star Treku, Wonder Woman nebo Dungeons & Dragons: Čest zlodějů nyní chystá svůj režijní a scenáristický debut. Jeho mysteriózní komedie Poolman se má zaměřit na čističe bazénů, který při své práci odkryje rozsáhlou vodní loupež, jíž se stane postupně součástí. Poolman by měl debutovat letos v září na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu.

Uplynulý týden byl pak plný trailerů. Ve svém prvním se představila filmová biografie o bývalé izraelské premiérce Goldě Meir a jejím zásahu do útoku na Sinajský poloostrov a Golanské výšiny. Tu ve snímku, pojmenovaném Golda – Železná lady Izraele, ztvárňuje téměř nepoznatelná Helen Mirren. Snímek má vstoupit do kin 21. září.

První ukázku má i nový Vymítač ďábla nesoucí podnázev Znamení víry. Snímek se inspiruje ikonickým hororem z roku 1973 a slouží jako další z řady jeho volných pokračování. Premiéru má naplánovanou tematicky pár týdnů před Halloweenem.

Velké pozdvižení pak vyvolal první spot k očekávané třetí řadě seriálu Jen vraždy v budově. Ten sleduje trojici amatérských detektivů, kteří řeší záhadné vraždy v budově, kde bydlí. Ústředí trio ztvárňují Steve Martin, Martin Short a Selena Gomez. V nové sezóně se pak k obsazení přidávají i Paul Rudd a Meryl Streep. První dvě epizody budou k vidění na Hulu a Disney+ již 8. srpna.

Podobně populární je i pořad The Morning Show konkurenčního Apple TV+. Jeho třetí řada se též představila v prvním klipu. Zde se hlavních rolí ujímají Jennifer Aniston a Reese Witherspoon. Nová sezóna oblíbeného seriálu z prostřední ranního vysílání má být spuštěna v první polovině září.

Pozadu nezůstal ani Netflix. Ten přinesl trailer k druhé řadě svého seriálu Srdcerváči. Romantický pořad inspirovaný stejnojmennou novelou si v minulém roce získal srdce mnoha diváků, a tak není divu, že byl obnoven na další sezónu. Ta vstoupí na Netflix už příští týden.

A do čtveřice je tu i ukázka z dílny Amazon Prime Video. To představilo svůj nový seriál Gen V, který se odehrává ve světě pořadu Banda a inspiruje se jednou z mnoha dějových linek stejnojmenného komiksu. V hlavních rolích se tu objeví Jaz Sinclair a Chance Perdomo, kteří se proslavili v pořadu Sabrinina děsivá dobrodružství.

Kvůli protestům herců ze SAG-AFTRA, které je americkým hereckým sdružením, bude posunuta premiéra snímku Chudáčci. Drama z dílny řeckého režiséra a scenáristy Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena, Favoritka) bude mít premiéru v prosinci místo plánovaného září. Nejedná se o jediný film, jehož vstup do kin byl kvůli demonstracím posunut, podobnou ránu utrpělo pokračování Aquamana i sequel Duny.

Londýnský soud zprostil herce Kevina Spaceyho devíti obvinění ze sexuálních trestných činů proti čtyřem mužům. Obvinění Spaceyho postihla v roce 2017 v období nejsilnější vlny hnutí #metoo zaměřeného proti sexuálnímu obtěžování a násilí. Kvůli skandálu přišel herec, který získal Oscara za filmy Americká krása a Obvyklí podezřelí, o hlavní roli v seriálu Dům z karet.

Na závěr pak smutná zpráva, opustila nás zpěvačka Sinéad O’Connor. Irská rodačka byla ve věku 56 let nalezena mrtvá ve svém londýnském bytě, příčina její smrti je stále prošetřována. O’Connor se objevila ve snímcích jako Malý řezník nebo Na Větrné hůrce z roku 1992. Minulý rok pak o ní vyšel i dokument pojmenovaný Nothing Compares.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací