Film Jagna, vytvořený jedinečnou technikou animované malby, se představuje krátkým trailerem

„Láska přichází a odchází, ale půda zůstane…“

Dvojice režisérů Doroty Kobiely Welchman a Hugha Welchman představují svůj nejnovější film Jagna krátkým teaser trailerem. Dílo vycházející z předlohy románu Sedláci od polského autora Władysława Stanisława Reymonta bylo vytvořeno jedinečnou technikou animované malby.

Jagna nás přenese na přelom 19. století, do doby ostrých sociálních rozporů mezi velkostatkáři a rolníky. Na tomto pozadí se odehrává romantický příběh plný zvratů, lásky i nenávisti.

Unikátnost se skrývá v technice zpracování. Snímek byl nejdříve natočen jako hraný film a poté se více než 100 malířů pustilo do malířské animace jednotlivých scén. Malíři pracující s olejovými barvami spolupracovali s animátory, kteří vyhladili přechod z jednoho záběru do druhého. Tento druh postprodukce je velice časově náročný a trval celé dva roky. Jak výsledek dopadl naznačuje teaser trailer.

Světová premiéra projektu Jagna proběhne v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Torontu letos v září. Na domácí půdě se film poprvé představí 6. listopadu na filmovém festivalu 3KinoFest.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací