Filmové události #33/23: Kazmův film boří v českých kinech rekordy, Godzilla a King Kong mají seriál

V traileru se představil třeba Bradley Cooper jako slavný skladatel.

ONEMANSHOW: The Movie má rekordní nákupy vstupenek v českých kinech. První trailer představil biografii Maestro. Seriálová adaptace knižní série o Percym Jacksonovi též nabídla úvodní teaser. Finální ukázku zveřejnili i tvůrci pořadu Ahsoka. Snímek Foe má též nový spot. A klip tu je i ke komedii She Came To Me. Seriál ze světa Godzilly a King Konga se představil v prvních fotografiích. Na závěr tu pak máme plakáty k nové řadě pořadu American Horror Story.

#33/23

První celovečerní film moderátora Kamila Bartošky známého pod jeho uměleckým jménem Kazma vyvolal obrovský ohlas u českých diváků. Snímek ONEMANSHOW: The Movie, který vstoupil do kin ve čtvrtek 17. srpna, vidělo pouze během prvního dne 130 000 diváků. Předčil tak například i očekávané pokračování Avatara, které během premiérového dne vidělo 37 000 diváků nebo nedávný český hit Vyšehrad, jenž zhlédlo 40 000 diváků. Velký zájem o film vyvolal především fakt, že zakoupením vstupenky se fanoušci zapojují do velkolepé hry o miliony.

Nebyl by to však týden bez trailerů. A v jednom takovém se představila biografie Maestro. Ta sleduje život a osud slavného skladatele Leonarda Bernsteina a jeho partnerky herečky a aktivistky Felicie Montealegre Cohn Bernstein. Trailer však vyvolal nečekaně velké pozdvižení. Velké antisemitské kritiky se totiž dočkal umělý židovský nos, který tvůrci nasadili představiteli titulní role Bradleymu Cooperovi. Snímek bude k vidění na Netflixu v době Vánoc.

Teaser pak nabídlo i konkurenční Disney+ ke své očekávané seriálové adaptaci příběhů o Percym Jacksonovi. Šestidílný pořad pojmenovaný Percy Jackson and the Olympians se inspiruje stejnojmennou knižní sérií, která již byla adaptována do dvou nepříliš úspěšných filmů. Seriál by měl být vpuštěn na Disney+ krátce před Vánoci.

Již příští týden se však dočká premiéry pořad Ahsoka, která má finální ukázku. Ta patří mezi další z řady seriálů odehrávajících se ve světě Star Wars, kam se řadí i The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi, Andor nebo Boba Fett: Zákon podsvětí. Ahsoka se zaměřuje na stejnojmennou mistryni Jedi, která byla poprvé představena v animované sérii Star Wars: Klonové války jako žačka Anakina Skywalkera. Titulní roli si zde zahraje Rosario Dawson, která hranou verzi postavy ztvárnila již v druhé řadě zmíněného Mandaloriana. Po jejím boku se pak objeví i Hayden Christensen jako Anakin nebo Ray Stevenson a Mary Elizabeth Winstead jako další z postav.

Klip tu je i k dramatu Foe z produkce streamovací stanice Amazon Prime Video. To vypráví příběh Hen a Juniora, kteří hospodaří na odlehlém pozemku, jež je v Juniorově rodině po generace. Jejich poklidný život se však obrátí naruby, když se u jejich dveří objeví nezvaný cizinec s překvapivou nabídkou. V hlavních rolích se zde objevují Saoirse Ronan a Paul Mescal. Film bude k vidění na Amazonu od 6. října.

A do pětice tu máme i první spot ke komedii She Came To Me. Film sleduje skladatele, který má autorský blok, ale novou nečekanou inspiraci nachází po vášnivém vztahu na jednu noc. V hlavních rolích se zde objevují Marisa Tomei, Anne Hathaway a Peter Dinklage. Do kin má snímek vstoupit za necelý měsíc.

Televizního spin-offu se pak dočkal svět Godzilly a King Konga. Pořad pojmenovaný Monarch: Legacy of Monsters se zaměřuje na historii titulní společnosti, která zkoumá a monitoruje velké netvory jako jsou právě King Kong nebo Godzilla. Pořad nabízí i hvězdné obsazení, kterému dominují otec a syn Kurt a Wyatt Russell, kteří ztvární starší a mladší verzi též postavy. Pořad by měl vstoupit na Apple TV+ koncem tohoto roku. Již nyní však tvůrci zveřejnili první fotografie.

Na závěr tu pak máme první plakáty k nové řadě seriálu American Horror Story. Každá sezóna tohoto hororového pořadu z dílny Ryana Murphyho má oddělenou dějovou linii. Letos v září se pak dočká již dvanácté řady nesoucí podtitul Delicate Part One. Hlavních rolích se zde ujme trojice hereček Emma Roberts, Cara Delevingne a Kim Kardashian, které jsou k vidění na zmíněných plakátech.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací