Filmové události #34/23: Pokračování Duny vstoupí do kin později, A jak to bylo dál… bude mít třetí řadu

Dokument Seana Penna z Ukrajiny má první ukázku.

Duna a další snímky vstoupí do kina později, než bylo plánováno. Na Disney+ vstoupila Ahsoka. Snyderův Rebel Moon se představil v prvním teaseru. Thriller Reptile má také trailer. Ukázku nabídla i nová řada The Morning Show. Dokument Sean Penna o válce na Ukrajině má také první spot. Kultovní seriál Frasier má revival. Čtvrté pokračování Postradatelných představilo první trailer. A jak to bylo dál… bude mít třetí řadu. Ve společném projektu se mají objevit Jason Momoa a Dave Bautista. Napoleon nabídl nový plakát. Na závěr Kazmův film zbořil další rekordy.

#34/23

Studia posunula premiéry některých filmů kvůli pokračujícím stávkám hollywoodských herců a režisérů. Nového data premiéry se dočkalo pokračování Duny, které fanoušci nakonec uvidí až v březnu 2024. Snímek Godzilla x Kong: The New Empire vstoupí do kin v dubnu 2024 a spin-off ze světa Pána prstenů The Lord of the Rings: The War of the Rohirim bude mít nakonec premiéru až 3. prosince příštího roku.

Na Disney+ pak v uplynulém týdnu vstoupil seriál Ahsoka. Nový pořad ze světa Star Wars se zaměřuje na titulní hrdinku, učednici Jedi, která se proslavila zejména v animovaných pořadech Star Wars: Klonové války a Star Wars: Povstalci. Bývalá žačka Anakina Skywalkera se v novém seriálu vydává na dobrodružstvím za odhalením úkrytu admirála Thrawna. První dvě epizody vstoupily na Disney+ minulou středu, kdy zároveň proběhla i slavnostní premiéra na pražském Chodově.

Star Wars Zacka Snydera, tak mnozí přezdívají snímku Rebel Moon, který se představil v prvním traileru. Snyderovo epické sci-fi se zaměřuje na mírumilovnou kolonii na konci galaxie na níž si brousí zuby armády tyranské moci a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stává tajemná cizinka. V hlavních rolích se zde objevují Charlie Hunnam, Sofia Boutella, Jena Malone, Corey Stoll, Rupert Friend, Cary Elwes, Djimon Hounsou, Ed Skrein nebo Ray Fisher. Film vstoupí na Netflix koncem letošního roku.

Již v říjnu však bude k vidění na stejné platformě krimi thriller Reptile. V něm se zarytý detektiv snaží odhalit pravdu za brutální vraždou realitního makléře. Případ je však záhadou a nič v něm není tak, jak se zdá. Hlavních rolí se zde chopili Benicio del Toro a Justin TImberlake.

V klipu se představila i třetí řada pořadu The Morning Show. Úspěšný seriál platformy Apple TV+ vypráví osudy moderátorek ranního vysílání s Jennifer Aniston a Reese Witherspoon v hlavních rolích. Nová sezóna vstoupí na Applův streaming již 13. září.

Superpower, tak nazval Sean Penn svůj dokument o válce na Ukrajině, který natočil bezprostředně po vniknutí Ruských vojsk do země. Na vzniku snímku se spolupodílel i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Film má nyní první spot a k vidění bude od druhé poloviny září na Paramount+.

První ukázka pak představila i revival oblíbeného seriálu Frasier. V něm se vrací oblíbené postavy a fanoušci mají šanci odkrýt jejich osudy dvacet let po skončení původního sitcomu. Kelsey Grammer se navrátí jako titulní hrdina na televizní obrazovky již letos v říjnu, kdy pořad vstoupí na již zmíněné Paramount+.

Ukázka tu je i ke čtvrtému pokračování akční série Expendables: Postradatelní.  V sequelu, stylizovaném na Expen4bles: Postr4datelní, se opět objeví řada akčních legend jako jsou Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Randy Couture, 50 Cent nebo Andy Garcia. Film má vstoupit do kin již 21. září.

Seriál A jak to bylo dál… bude mít třetí řadu. Zelenou dostal minulý týden, kdy to na sociálních sítích oznámili jeho tvůrci. Pořad, který sleduje osudy hlavních hrdinek Sexu ve městě po dvaceti letech. Druhá sezóna skončila v uplynulém týdnu a je k vidění na streamovací platformě HBO Max.

Režisér Ángel Manuel Soto, který minulý týden uvedl nejnovějšího snímku studia DC Blue Beettle, natočí akčňák The Wrecking Crew. Hlavních rolí se zde mají zhostit Jason Momoa a Dave Bautista. Momoa a Bautista se již v minulosti společně objevili například v první části Duny nebo druhé řadě postapokalyptického seriálu See. Detaily o nové akční komedii zatím nejsou známy.

Historické drama Napoleon vstoupí do kin již v druhé polovině letošního listopadu. Nejnovější film režiséra Ridleyho Scotta se zaměřuje na titulního francouzského vojevůdce a císaře, kterého zde ztvární Joaquin Phoenix. Jeho manželku Joséphine de Beauharnais si zahraje britská herečka Vanessa Kirby. Ta se představila v plné kráse na novém plakátu zaměřujícím se právě na její postavu.

A na závěr pak něco z domácího prostředí. Kazmův ONEMANSHOW: The Movie zbořil minulý týden další rekordy. Stal se historicky nejnavštěvovanějším domácím filmem. Jen za první týden ho stihlo vidět 290 tisíc diváků, překonal tak Anděla Páně 2, který se posunul na druhé místo, třetí pak obsadily Ženy v běhu. Filmový debut Kamila Bartošky alias Kazmy v návštěvnosti porazil i zahraniční snímky Padesát odstínů šedi a Harry Potter a relikvie smrti – část 1, je tedy celkově druhým nejnavštěvovanějším filmem v Česku po Avengers: Endgame.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací