Mezinárodní filmový festival ELBE DOCK otevře projekce vítězného celovečerního filmu 17. Ceny Pavla Kouteckého

6. ročník ELBE DOCKu startuje za týden.

Prostory běžně nepřístupného několikakilometrového protiatomového bunkru či kino Hraničář v Ústí nad Labem a bývalé vlakové nádraží (kulturní umělecký prostor GEH8) v Drážďanech budou hostit již 6. ročník Mezinárodního filmového festivalu ELBE DOCK.

Diváci se mohou těšit na soutěžní filmy, evropské debuty i filmy vytvořené umělou inteligencí. Zahajovací ceremoniál ve středu 6. září nabídne vyhlášení 17. ročníku Ceny Pavla Kouteckého, která je udělována nejlepšímu českému dokumentárnímu prvnímu či druhému filmu tvůrce. Vítězný celovečerní snímek navíc festivalový program slavnostně otevře. Drážďanská část se připojí o dva dny později a hostit bude sobotní zakončovací ceremoniál.

Pestrý program ELBE DOCKu přinese sekci českých filmových bizarností, čítající tituly jako jsou původní verze legendární Svatby Jiřího Káry, fantasy parodie Pár pařmenů či snímek The Room z roku 2003, jenž je mnoha kritiky označován jako jeden z nejhorších filmů všech dob.

Festivalové dění, vizuál i program letos výrazně ovlivňuje AI. Z doprovodných akcí jmenujme například výstavu AI Fusion: Česko-německý Umělecký Syntéz v Bunkru nebo výjimečnou česko-německou instalaci Transcendentní Nádraží: Setkání Umělců v Umělém Intelektu. Dále budeme moci zhlédnout světovou premiéru filmu Činoherní studio: Sezóna 50. Před projekcí vystoupí ústecká neo-undergroundová kapela Lidoví léčitelé slibující, že publikum buď vyléčí, nebo přivede do blázince.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací