Filmové události #35/23: Blíží se Elbe Dock a v plném proudu je filmový festival v Benátkách

Hulu zrušilo seriály Jak jsem poznala tvého otce a Veliká.

V Praze bude pokračovat natáčení druhé řady seriálu Interview s upírem. Blíží se Elbe Dock. V plném proudu je i Benátský filmový festival. V prvním traileru se představila biografie Ferrari. Ukázku má i thriller Saltburn. Spot tu je také k romantické komedii What Happens Later. A klip nabídl i Netflixův Zabiják. HBO zrušilo seriál Idol a Hulu další dva pořady. Marvel a Disney+ dělají rošády s chystanými pořady ze světa MCU.

#35/23

Na začátek něco z domácího prostředí. V Praze bude pokračovat natáčení druhé řady seriálu Interview s upírem. Natáčení bylo původně přerušeno kvůli stávkám scenáristů a herců, které v současnosti probíhají v USA. Studio AMC Networks totiž dosáhlo neobvyklé dohody se SAG-AFTRA, herecké asociace, jejíž členové stávkují, aby mohlo pokračovat v pracích v Praze. Kdy přesně natáčení nanovo začne, ještě nebylo zveřejněno.

Dále se blíží filmový festival Elbe Dock, který potrvá od 6. do 9. září v Ústí nad Labem a následně se přesune do německých Drážďan, kde poběží od 8. do 10. září. Minulý týden tak organizátoři zveřejnili nabitý program. Těšit se na něj mohou filmový nadšenci všeho druhu.

V uplynulém týdnu odstartoval 80. ročník Benátského filmového festivalu. Na slavnostním zahájení byl uvedeno romantické sci-fi Chudáčci z dílny režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena, Favoritka). Benátky tak navštívily hvězdy snímku jako Emma Stone, kromě ní jsou hosty festivalu i Mads Mikkelsen, Adam Driver, Patrick Dempsey, Damien Chazelle, Jane Campion nebo Martin McDonagh. Filmový festival v Benátkách potrvá do 9. září.

První trailer nabídla biografie Ferrari, jejíž video bylo uveřejněno v rámci zmíněného Benátského filmového festivalu, který navštívila delegace snímku s Adamem Driverem včele. Film o zakladateli slavné automobilky má naplánovanou premiéru na letošní Vánoce.

Ukázku má dále thriller Saltburn, za kterým stojí režijně i scenáristicky Emerald Fennell (Nadějná mladá žena). Snímek má být volným pokračování zmíněné Mladé ženy z trochu jiného úhlu pohledu. Hlavních rolí se zde ujali Rosamund Pike, Barry Keoghan, Jacob Elordi, Richard E. Grant a Carey Mulligan, která si zahrála hlavní roli i v Nadějné mladé ženě. Saltburn bude mít premiéru koncem letošního listopadu.

S prvním spotem přišla také romantická komedie What Happens Later. V ní sledujeme dvojici, složenou z Meg Ryan a Davida Duchovného, kteří spolu, kvůli vánici, uvíznou na letišti a musí se vypořádat se svými pocity, jež v nich přetrvávají i po letech odloučení. A Ryan se ve filmu nejen objevuje, ale ujala se i jeho režie. Snímek má vstoupit do kin v první polovině listopadu.

Do čtveřice tu pak máme klip i k akčňáku Zabiják z produkce streamovací stanice Netflix. V hlavní roli, jako osamělý vrah bez morálního kompasu, se zde objevuje Michael Fassbender. Po jeho boku se pak objeví Tilda Swinton nebo Charles Parnell. Film, inspirovaný stejnojmenným komiksem, vstoupí na Netflix na začátku letošního listopadu.

Na HBO skončil populární seriál Idol, který si letos oblíbili mnozí diváci. Po pouze jedné řadě byl však producenty zrušen. Stejného osudu se dočkaly pořady Jak jsem poznala tvého otce, který se vysílal pouhé dvě sezóny a biografie Veliká, která letos zvládla ještě odvysílat třetí řadu.

Na závěr pak jedna novinka ze světa MCU. Chystané seriály Marvelu, které má vysílat platforma Disney+, byly z nejrůznějších důvodu odsunuty. Pozdější datum vstupu na Disney+ se dočká druhá sezóna animáku Co kdyby?, akčňák Echo zaměřující se na stejnojmennou postavu z Hawkeye a pořad o čarodějnici jménem Agatha Harkness. Ta byla poprvé představena ve WandaVision a její chystaný pořad byl již několikrát přejmenován, prvně nesl podnázev House of Harkness, pak Coven of Chaos a nyní byl do třetice překřtěn na Darkhold Diaries.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací