Začal 7. ročník Mezinárodního filmového festivalu Young Film Fest

Filmy, máslová ležák, vzdělání, zábava i videohry.

Sezóna podzimních filmových festivalů pokračuje. Tentokrát se o slovo přihlásil Mezinárodní filmový festival Young Film Fest přinášející nevšední náhled na filmovou výchovu, mezigenerační povídání o filmu, videohernu i předpremiéru oceněného filmu Filipa Pošivače.

Sedmí ročník Young Film Festu, jež nás bude bavit až do neděle 24. 9., se skládá z několika tematických položek a sekcí. Cinemini se tento rok zaměří na děti předškolního věku (3 až 6 let) a po vzoru holandsko-německého konceptu se bude snažit naučit malé diváky komunikaci a přemýšlení nad audiovizuálními díly. Distribuční filmové pásmo Young & Short je tentokrát určeno pro věkové kategorie 12+ a 15+. Podtitul sekce zní „Jak audiovize předává informace, jak působí na naše emoce a jak s dojmy pracovat“. Krátké filmy se inspirovaly tématy jako jsou vztahy s rodiči, osamění, předsudky nebo moc sociálních médií.

Návštěvníci festivalu dostanou šanci stát se nejen diváky, ale i porotci a zapojit se do programu Cena Young Film Festu. Připraveny jsou i workshopy. Kluci a holky 12+ se budou moci vzdělávat v sobotu a ti starší (15+) v neděli.

Z filmového programu jmenujme například snímek Irské sbohem režisérské dvojice Tom Berkeley a Ross White, Fairplay režiséra Zoela Aeschbachera či předpremiéru celovečerního loutkového filmu režiséra Filipa Pošivače Tonda, Slávka a kouzelné světlo.

Young Film Fest nezapomíná ani na poutavý doprovodný program. Festivalová videoherna bude vybavena hrami, jako jsou historicky přesná adventura Atentát 1942, strategická karetní hra Beecarbonize nebo hra Mycosis odehrávající se v podzemním tajném laboratorním komplexu. Nabídka Kina Kavalírka se rozšíří o kolekci koktejlů inspirovaných světem Harryho Pottera, včetně proslulého máslového ležáku. Opomenuti nezůstanou filmoví profesionálové a učitelé, pro které je určen Industry program zaměřující se na filmovou výchovu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací