Filmové události #38/23: Michael Caine odchází do hereckého důchodu, studio Paramount oznámilo nové projekty

A proběhlo Finále Plzeň i Young Film Fest.

Herecká legenda Michael Caine již nebude dále hrát. Studio Paramount oznámilo nový sequel i jeden muzikál. V prvním traileru se představil seriál ze světa Percyho Jacksona. Prequel k Hunger Games má také novou ukázku. Klip tu je i ke komedii Dream Scenario. Do čtveřice spot nabídli i tvůrci reality show inspirovanou Hrou na oliheň. V Česku pak odstartovalo Finále Plzeň. A proběhl i Young Film Fest.

#38/23

Michael Caine, britský herecký velikán, který letos oslavil devadesátiny, v uplynulém týdnu oznámil, že se již chystá odejít do hereckého důchodu. Caine, který má za sebou bohatou kariéru, letos oslavil 90. narozeniny. Britský rodák se objevil ve snímcích jako je Alfie, který mu přinesl první oscarovou nominaci, sošku si pak odnesl za svůj výkon v dramatech Hana a její sestry a Pravidla moštárny. Dále si také zahrál Batmanova sluhu Alfreda v Nolanově trilogii Temný rytíř a v dalších dílech zmíněného režiséra. Mezi jeho poslední role patří ta v české biografii Jan Žižka. Naposledy by pak měl být viděn v chystaném třetím díle filmové série Podfukáři.

S novinkami pak přišlo filmové studio Paramount. V první řadě bylo oznámeno, že se chystá pokračování úspěšného loňského hororu Úsměv. Dále pak také Paramount chystá filmovou muzikálovou adaptaci komedie Protivný sprostý holky. Ta již existuje na Broadwayi, nyní je však v plánu ji zfilmovat.

Nebyl by to však týden bez trailerů. V prvním se představil seriál Percy Jackson a Olympané, inspirovaný stejnojmennou knižní předlohou. Příběh sleduje mladého Percyho, který zjišťuje, že jeho otcem je sám Poseidon a vydává se na výpravu napříč Amerikou, aby zabránil válce mezi bohy Olympu. Seriál vstoupí na Disney+ v době Vánoc.

S ukázkou přišel i prequel ze světa Hunger Games. Snímek, pojmenovaný Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, sleduje počátky hladových her a mladého Coriolanuse Snowa, který se účastní jejich desátého ročníku. V hlavních rolích se zde pak objeví Tom Blyth a Rachel Zegler. V kinech má snímek naplánovanou premiéru v polovině listopadu.

Klip tu pak dále je i ke komedii Dream Scenario. Ta se zaměřuje na bezmocného otce rodiny Paula Matthewse (Nicolas Cage), jehož život se obrátí vzhůru nohama, když zjistí, že ho miliony cizinců najednou začnou vidět ve svých snech. Když se jeho noční vystoupení změní v noční můru, je Paul nucen navigovat svou novou slávu. K vidění bude film až na začátku příštího roku.

A do čtveřice tu máme také spot k reality show Squid Game: The Challenge. Ta se inspiruje úspěšným korejským seriálem Hra na oliheň a staví proti sobě 456 soutěžících v náročných úkolech, aby se utkali o 45,6 milionů dolarů, což je nejvyšší výhra v historii všech reality show. Pořad by se měl začít vysílat na Netflixu již letos v listopadu.

Na závěr pak něco z domácího prostředí. V uplynulém týdnu odstartovalo Finále Plzeň. Zahajovací večer 36. ročníku, který se uskutečnil v pátek 22. září, se nesl ve znamení koláže a filmu Úsvit. Večerem pak provedla herečka Ester Geislerová. Celý festival potrvá do středy 27. září.

Mimo to pak také proběhl Young Film Fest, který se zaměřuje na světovou filmovou tvorbu určenou po děti a mládež. Již sedmým rokem se tak snaží o mezigenerační dialog o filmu, filmové výchově a tématech, která jsou očima současné mládeže důležitá a rezonují i ve starších divácích. Letošní ročník probíhal od 20. do 24. září v nově rekonstruovaných prostorech Kina Kavalírka a v Centru současného umění DOX.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací