V novém seriálu Banáni najdou Cyril Dobrý a Sandra Nováková v krabici s banány velké množství omamné látky

Seriál představili herci i tvůrci.

Pamatujete si na kauzu, kdy se ve skladu jednoho obchodního řetězce našlo přes půl tuny kokainu v banánech? Tímto případem se inspirovali tvůrci nového komediálního seriálu Banáni, ve kterém uvidíme Cyrila Dobrého, Sandru Novákovou, Ondřeje Malého, Josefa Cardu, Petru Horváthovou, Marsella Bendiga, Naďu Konvalinkovou, Leoše Nohu a další.

„Jde o velmi zábavný seriál, opravdu volně natočený na motivy skutečné události, za mne by byl hřích nezafabulovat si nad tímto námětem a neudělat nějakou zábavnou sérii. Tady se producentům a autorovi povedl vytvořit velmi zajímavý příběh s krásnými postavami a je velká radost na tom pracovat,“ přiblížil Banány režisér Vojtěch Moravec.

Seriál nás zavede do pohraničního supermarketu Schmëller, kde mladý skladník Jirka (Cyril Dobrý) najde v banánech z Kolumbie kontraband kokainu stamilionové hodnoty. Spolu s vedoucí skladu Šárkou (Sandra Nováková) a členem ochranky Iggym (Ondřej Malý) se rozhodnou ho prodat. Nezkušená trojice má jen několik týdnů na zbohatnutí. Do prodeje zapojí i plyšového psa Kokeše.

Na tiskové konferenci, kde se seriál představil projekcí dvou dílů, panovala odlehčená nálada. Přítomní herci, tvůrci i moderátor akce měli možnost vybláznit se s rekvizitami v podobě balíčků s bílým práškem či tropickým ovocem. Petra Horváthová hrající policistku banán používala jako zbraň, Josef Carda předstíral, že pod košilí schovává podezřelý balík a moderátor Michal Kavalčík hrál, že si s nenápadnými sáčky dobře rozumí.

Všechny přítomné nejvíce pobavila manželská dvojice – režisér Vojtěch Moravec a herečka Sandra Nováková. Tvůrce totiž prozradil, že při obsazování nehezké skladnice Šárky měl jasno hned od začátku. Dle jeho slov byla role psaná Sandře na míru. Herečka se během povídání svěřila, že ji Šárku velice bavilo hrát a z proměny v maskérně byla nadšená. Jak jí to na obrazovkách bude „slušet“ uvidíme již 18. října.

Fotogalerii z tiskové konference a projekce najdete i na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací