Filmové události #41/23: Wonka se představil v dalším traileru a Angelina Jolie v novém snímku

Novinky tu jsou i ke Koruně.

Odstartoval letošní ročník StarDance. Kino CineStar pořádá speciální promítání Pána prstenů. S trailerem přišlo vánoční fantasy Candy Cane Lane. Muzikál Wonka má také novou ukázku. Spot nabídli i tvůrci spin-offového seriálu Monarch: Odkaz monster. Klip tu je i k remaku dramatu Purpurová barva. A teaser mají i Obchodníci s bolestí. Finální řada seriálu Koruna pak bude rozdělena do dvou částí. Na závěr se pak v prvních fotografiích představila biografie Maria.

#41/23

Podzimní sobotní večery budou opět ve znamení tance – 14. října totiž slavnostně odstartoval 23. ročník soutěže StarDance. První večer zatancovali soutěžící cha-chu, jive a walt. Letos se na tanečním parketu utkají o titul herečka Darija Pavlovičová, herečka Ivana Chýlková, pekař Josef Maršálek, vicemiss Iva Kubelková, herec Marek Adamczyk, herec David Prachař, zpěvačka Tereza Mašková, kajakář Vavřinec Hradilek, snowboardistka Eva Adamczyková a zpěvák Richard Krajčo. V porotě zasedli Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler a Richard Genzer, moderování se ujali jako vždy Marek Eben a Tereza Kostková. Soutěž poběží až do 16. prosince.

Česká síť kin CineStar od uplynulého týdne promítá speciální prodloužené verze trilogie Pán prstenů. V první polovině října si mohli fanoušci dopřát Společenstvo prstenu, v následujících dvou týdnech pak poběží Dvě věže a Návrat krále. Filmy jsou promítány jen ve vybraných kinech CineStar – v Praze se jedná o pobočku na Černém Mostě.

V traileru se pak představilo vánoční fantasy Candy Cane Lane s Eddiem Murphym v hlavní roli. Jedná se o první svátečně laděný film oblíbeného komika. Murphy zde ztvárňuje muže, který je odhodlán vyhrát každoroční sousedskou vánoční soutěž o nejlépe ozdobený dům. Když však uzavře dohodu se Santovým elfem, vyvolá to chaos a rázem ožívá koleda 12 Days Of Christmas a všechny v ní zmiňované dary. Snímek bude k vidění na Amazon Prime Video na začátku prosince.

Pozadu nezůstalo ani konkurenční Apple TV+, které přineslo novou ukázku k muzikálu Wonka. Ten se zaměřuje na počátky postavy Willyho Wonky, kterou mohou diváci znát ze snímků Pan Wonka a jeho čokoládovna a Karlík a továrna na čokoládu na náměty knižní předlohy Roalda Dahla. V nejnovější verzi si titulního hrdinu zahraje Timothée Chalamet. Wonka pak bude k vidění na streamingu i v kinech od 14. prosince.

Apple TV+ pak také představilo v klipu svůj očekávaný seriál Monarch: Odkaz monster, který se odehrává ve světě kaiju monster jako jsou King Kong nebo Godzilla. Pořad se má zaměřit na titulní organizaci Monarch a její dlouhou historii. Objevit se zde má herecké duo otec a syn Kurt a Wyatt Russell, kteří si zahrají starší a mladší verzi téže postavy.

První spot má i remake oscarové klasiky Purpurová barva. Nová verze je hudební adaptací románu Alice Walker o celoživotních bojích afroamerické ženy žijící na jihu na začátku 20. století. Herecky zde nahradí Whoopi Goldberg (která za roli získala Oscara) mladičká Halle Bailey, jež se proslavila v nedávné live action verzi Malé mořské víly. Muzikál u nás vstoupí do kin v lednu příštího roku.

Již za pár týdnů pak vstoupí na Netflix kriminální drama Obchodníci s bolestí, jehož tvůrci nabídli první teaser. Příběh se zaměřuje na ženu, která nutně potřebuje práci, aby mohla uživit sebe a svou dcerou. Dostane se tak do farmaceutického start-upu, kterému se moc nedaří, a zaplete se nechtěně do nebezpečného spiknutí. Snímek, za kterým stojí režisér David Yates, nabízí hvězdné obsazení s Emily Blunt, Chrisem Evansem, Catherine O’Hara nebo Andym Garciou.

Na Netflixu pak bude také zanedlouho k vidění finální řada oblíbeného seriálu Koruna. Tvůrci pořadu o britské královské rodině však v uplynulém týdnu oznámili, že šestá sezóna bude rozdělena do dvou polovin. První čtyři epizody budou odvysílány 16. listopadu, zbylých šest pak 14. prosince.

Závěrem tu pak máme první fotografie ke snímku Maria. V těch se představila Angelina Jolie jako titulní protagonistka Maria Callas. Biografie o řecké sopranistce, za kterou stojí režisér Pablo Larrain, se zaměřuje na život největší operní pěvkyně v jejich posledních dnech v Paříži 70. let.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací