Petr Jákl oslavil kulatiny, založil studio a promluvil o dalších projektech

Jan Žižka, Stan Lee, Mickey Rourke …

Jeden z posledních letošních teplých dnů využil režisér a hollywoodský producent Petr Jákl k oslavě svých kulatin, setkání s přáteli i novináři a shrnutí svých pracovních aktivit. Pozvání na akci přijali Olga Lounová, Petr Janda, Roman Šebrle, Martin Písařík, Felix Slováček či Václav Upír Krejčí. Chybět nemohli ani jeho rodiče. O hudební doprovod se postaral hudebník Karel Havlíček.

Přálo se nejen oslavenci, ale i oslavenec sám sobě a svým hostům. „Mnohokrát jsem v životě padnul na hubu a vždycky mi to pomohlo si něco uvědomit. Motivovalo mě to k většímu tréninku i výkonu. A také k větší pokoře ke všemu, co dělám. Takže bych si přál, abych v životě ještě párkrát na hubu spadnul. A to stejné přeju i vám,“ pronesl Jákl netradiční přípitek.

Na akci, kterou provázel moderátor Libor Bouček, bylo představeno virtuální filmové a videoherní studio R.U. Robot Studios. Z aktuálních projektů, který zde vzniká, jmenujme hru pro mobilní telefony s názvem „Medieval Uprising“ a videohru „Medieval the Game“ určenou především pro konzole PlayStation a Xbox, ve které bude využit i film Jan Žižka, který je pro tyto účely nově sestříhán. Ve hře se také objeví i herci ve 3D podobě, a to například Til Schweiger nebo dvojnásobný držitel Oscara Michael Caine.

Petr Jákl působí ve společnosti ZQ Entertainment a po boku producenta Ary Keshishiana se ujal tří projektů z pera Stana Leeho. I když si chtěl dát od režie pauzu, přijal nabídku na dokument o hollywoodském rebelovi Mickey Rourkovi s výstižným názvem Mickey vs Mickey. Na rozpracované projekty a spolupráci s hvězdami, jako jsou Mel Gibson či Anthony Hopkins jsme se Petra Jákla i zeptali. Popovídali jsme si také o marvelovkách, rodině či mísení žánrů. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací