Bond girl Maryam d’Abo se zúčastnila představení výstavy Bond in Motion v Praze

„Bond. James Bond.“

Již při příchodu na tiskovou konferenci k výstavě Bond in Motion v Praze, která se tematicky konala na Britském velvyslanectví, zaplesalo srdce nejednoho fanouška agenta 007. Hned vedle červeného koberce totiž parkoval Aston Martin V8 z filmu Dech života z roku 1987 s nepřehlédnutelnou speciální bondovskou výbavou. Výběr tohoto vozidla nebyl pouze náhodný.

Speciálním hostem TK totiž byla Maryam d’Abo, která si zahrála Bond girl po boku Timothyho Daltona právě ve filmu Dech života. Během tiskového setkání d’Abo zavzpomínala na natáčení, a především na scénu kdy Bond použil pouzdro na violoncello jako dopravní prostředek. Dle slov d’Abo natáčení této scény nebylo vůbec jednoduché, protože se tyto „sáně“ velmi špatně ovládaly, a to i díky Daltonovi, který byl výrazně těžší než d’Abo. Herečka dále prozradila, že vztah mezi představitelkami jednotlivých Bond girl je velmi přátelský.

Výstavu Bond in Motion, jež se rozkládá na ploše bezmála 3 000 m2, blíže představil pořadatel Nicolas Borenstein: „Bond. James Bond – těmito slovy, která v roce 1962 pronesl Sean Connery, se světu představila nejdéle hraná a snad nejoblíbenější filmová postava všech dob. I když se charakter v čase proměňoval, vozidla zůstala klíčovou součástí půvabu této série. A nyní si je návštěvníci pražského Výstaviště budou moci do detailu prohlédnout z první ruky. Bond in Motion je zážitek, který osloví všechny diváky, od těch nejmladších až po zaryté fanoušky, od obdivovatelů kinematografie až po milovníky techniky a dobrodružství. Každý si zde najde něco pro sebe.“

Z konkrétní exponátů jmenujme například Lotus Esprit Turbo z filmu Jen pro tvé oči z roku 1981, již zmíněný Aston Martin V8 z filmu Dech života z roku 1987, BMW Z8 z filmu Jeden svět nestačí z roku 1999, Aston Martin DB10 z filmu Spectre z roku 2015 či Aston Martin DBS z filmu Casino Royale z roku 2006, který se natáčel v České republice.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací