Pražský festival brazilského filmu Kino Brasil slaví 10 let

Brazilská kultura, chutě i vůně.

Sychravé podzimní počasí mnohdy unavuje a uspává. Pražský festival brazilského filmu Kino Brasil slibuje poctivou dávku brazilského temperamentu, svěžesti a energie v kině Bio Oko, a to od 1. do 5. listopadu v rámci jubilejního 10. ročníku.

Uplynulých devět ročníků představilo divákům 58 celovečerních a 8 krátkometrážních filmů. Ani letos pořadatelé nelení a přináší zajímavé tituly i žhavé novinky. V programu najdeme vizuálně poutavý snímek Paloma, který festival i slavnostně otevře. Dále se můžeme těšit na amazonské drama Řeka touhy, sportovní drama a psychologický thriller Tinnitus, animák Perlimpové, Květ Burití sledující posledních 80 let v životech členů kmene Krahô v brazilském státě Tocantins, drama Dřevěné uhlí či nezávislý film Mistr kouře.

Chybět nebude ani bohatý doprovodný program. Kluci a holky se mohou těšit na dětskou dílnu po projekci animovaného dobrodružství Perlimpové. Připravena je i přednáška brazilského skláře Ricarda Hoineffa, hudební vystoupení Adriana Trinidade, výstava brazilského kulturního dědictví UNESCO a nabídka brazilského občerstvení. Po vybraných projekcích jsou naplánované debaty o aktuálních tématech brazilské společnosti.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací