Filmové události #42/23: V trailerech se představili Napoleon i Ferrari

Týden plný biografií.

Jsou tu novinky k další Bondovce. Netflixův Avatar má první fotografie. Nové snímky k finální řadě uveřejnili i tvůrci Koruny. Disney+ publikovalo barevnou verzi halloweenské marvelovky Vlkodlak: Noční lovec. V traileru se představil Napoleon. Ukázku má i biografie Ferrari. Na závěr něco z domácího prostředí – proběhl Comic-Con Junior a chystá se koncert Christmas in Hollywood.

#42/23

Všichni jistě již nějakou dobu dychtivě očekávají novinky k dalšímu snímku o agentovi 007. V uplynulém týdnu přišly první informace, které odhalují, jak by to s ním mohlo vypadat. Velkou naději má na režii Christopher Nolan, který je jedním z finalistů. Ve finálním kole výběrového řízení na roli Jamese Bonda je pak údajně Aaron Taylor-Johnson, jehož mohou znát diváci ze snímků Kick-Ass, Avengers: Age of Ultron nebo Bullet Train. Kdy bude výběr režiséra i herce potvrzen, zatím není známo.

Tvůrci očekávaného seriálu Netflix Avatar: Legenda o Aangovi, který se inspiruje stejnojmenným animovaným pořadem, odhalili první fotografie. Na snímcích představili národ ohně a známé postavy a jejich herecké představitele po boku animovaných postaviček pro lepší porovnání. Na Netflix byl měl tento hraný Avatar vstoupit v příštím roce.

O něco dříve se však dočkáme šesté řady pořadu Koruna, jehož první čtyři díly budou k vidění na Netflixu již v polovině listopadu, zbylých šest pak o měsíc později v prosinci. Na snímcích jsou k vidění členové britské královské rodiny, o nichž pořad pojednává. Finální sezóna se zaměří především na 90. léta a uzavření příběhu britské královské rodiny.

Halloween se již blíží, a tak Disney+ i jiné streamingy začaly zveřejňovat tematický obsah. Disney+ tak již 20. října vypustil barevnou verzi filmu Vlkodlak: Noční lovec. Původní černobílá verze prvního marvelovského hororu měl na platformě premiéru v říjnu loňského roku.

V druhém oficiálním traileru se pak představila biografie o Napoleonovi. Snímek pojmenovaný podle slavného vojevůdce vznikl v režii Ridleyho Scotta a titulní role se v něm ujal oscarový Joaquin Phoenix. Napoleon se zaměřuje na jeho život, začátky, vzestup a vztah s jeho manželkou Josephine. Kromě Phoenixe se ve filmu objeví také Vanessa Kirby nebo Rupert Everett. Do kin má film vstoupit v druhé polovině listopadu.

A první ukázku má i další biografie, tentokráte ta o zakladateli automobilky Ferrari. Snímek z dílny režiséra Michaela Manna se odehrává v roce 1957, kdy se automobilový závodník Ferrari ocitá ve velká krizi – řeší trable v manželství, smrt syna i bankrot společnosti, které věřil. Příběh zachycuje zakladatele výkonného italského sportovního vozu a další členy této prestižní rodiny, která prakticky stála u zrodu Formule 1. V titulní se zde objeví Adam Driver a po jeho boku si zahrají Penélope Cruz, Shailene Woodley nebo Patrick Dempsey. U nás bude film, který již debutoval na některých festivalech, k vidění na začátku příštího roku.

Na závěr pak něco málo z domácího prostředí. Na sklonku týdne proběhl v Brně letošní ročník Comic-Con Junior. Dětská verze Comic-Conu se v Brně uskutečnila podruhé a navštívily jí hvězdy jako Michael Shanks, William Nadylam, Connor Trinneer, Dean Cain nebo Lexa Doig. Akce se uskutečnila v sobotu a neděli 21. a 22. října.

V Praze zazní i melodie z filmů Sám doma, Vánoční koleda, Grinch či Láska nebeská. Speciální vánoční koncert filmové hudby Christmas in Hollywood proběhne 15. prosince v Kongresovém centru Praha. Orchestr Prague Pop Symphonics se zaměřil na nejoblíbenější vánoční hollywoodské melodie, večerem nás provede herečka Patricie Pagáčová, dirigentské taktovky se chopí Robert Kružík a známé písně zazpívá zpěvačka Markéta Poulíčková.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací