21. Mezinárodní festival outdoorových filmů opustil Ostravu a vydal se do dalších měst

Dobrodružství, adrenalin, sport i cestování.

Již dvacet let těší Mezinárodní festival outdoorových filmů fanoušky outdoorových aktivit. MFOF je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tematikou, na snímky dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné. Letos se koná 21. ročník festivalu, který již tradičně odstartoval v Ostravě.

Slavnostní zahájení 21. MFOF proběhlo za přítomnosti mořeplavce Richarda Konkolského, nevidomého fotografa Lubomíra Pavelčáka a dvacetinásobného IRON MANA Jurije Tarču. Hosté galavečera měli možnost vidět čtyři vybrané festivalové filmy, včetně K1 od režiséra Tomáše Galáska o české výpravě na Mašerbrum. Program okořenil mexický tanečník Manuel García aztéckým tancem, studenti Janáčkovy konzervatoře v Ostravě moderním tancem a zpěvačka Jana Burdová francouzskými šansony. 

Nejen diváci MFOF, ale i festival samotný rád cestuje. Po úspěšné zastávce v Ostravě, kdy bylo téměř vyprodáno, se proto vydává do dalších měst. V listopadu Mezinárodní festival outdoorových filmů zamíří do Českých Budějovic, Frenštátu p. Radhoštěm, Hradce Králové, Chvalkovic na Hané, Jablonce nad Nisou, Jeseníku, Litomyšle, Myjavy, Písku, Plzně, Řepiště či Zlína a v prosinci do Prahy, Českého Těšína a Cieszyna.

(Foto: MFOF)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací