Štědrý den ve společnosti pohádek Šíleně smutná princezna a Klíč svatého Petra

Vánoční nadílka České televize.

Jako každý rok, i letos se můžeme těšit na novou štědrovečerní pohádku. Její název byl odhalen na tradiční tiskové konferenci za přítomnosti herců a tvůrců. Příběh Klíč svatého Petra od režiséra Karla Janáka nás zavede na hrad Zvíkov, zámek Sychrov či do památkové rezervace ve Slavonicích. V hlavních rolích uvidíme Filipa Březinu, Bereniku Kohoutovou, Sáru Korbelovou, Sabinu Remundovou, Davida Novotného, Lukáše Příkazkého či Petra Nárožného.

„Příběh od všech postav vyžaduje, aby se chovaly jinak, než jak jim předurčuje jejich přirozenost. Svatý Petr musí otvírat nebeskou bránu šperhákem, hlavní hrdina zpívá lidem o tom, jak mají být poctiví a slušní a nesmí krást, ale sám se pak shodou okolností dá dohromady s jedním zlodějem a jednou podvodnicí. Vodník je romantik. Sám nikoho netopí a pro lásku je ochotný opustit svoje podvodní království,“ představil pohádku režisér Karel Janák.

Na Štědrý den se na televizní obrazovky vrátí i oblíbená pohádka z roku 1968, a to Šíleně smutná princezna s Helenou Vondráčkovou a Václavem Neckářem v hlavních rolích prince a princezny. Helena Vondráčková se tiskové konference i osobně zúčastnila. Kromě hudební pohádky přinese sváteční program i nový životopisný dokument Helena, kde režisér Ivo Macharáček přiblíží známou zpěvačku a herečku jako obyčejnou ženu. 

Boží hod nabídne duálně vysílanou československou koprodukční pohádku Tři zlaté dukáty. Tu na TK zastupovaly režisérka Mariana Čengel Solčanská a herečky Katarína Krajčovičová a Jana Hubinská. Chybět nebude ani pohádka pro neslyšící s názvem Dvě Mařenky. Režie se ujal Ivo Macharáček. Herečka Zlatuše Kurcová ve znakové řeči prosila, aby se příští rok natočila pohádka alespoň trochu delší.

Z dalších pohádkových a svátečních titulů jmenujme například Tři oříšky pro Popelku, Princ Mamánek Krakonošovo tajemství, Anděl páně, Tajemství staré bambitky, Pelíšky, Na samotě u lesa a mnoho dalších. Předvánoční čas nám zpestří 33. ročník Adventních koncertů České televize.

Jak to na „vánoční“ tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací