Startuje 10. ročník 3Kino FilmFestu, zahájí ho premiéra filmu Jagna

Dvě desítky žhavých filmových novinek z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky.

Festival středoevropského filmu 3Kino FilmFest se letos koná již podesáté. Slavnostní zahájení proběhne 6. listopadu a diváci se mohou těšit na premiéra filmu Jagna, jenž je nominován na Oscara.

Jubilejní ročník v soutěžní sekci nabídne snímky z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky reflektující aktuální události, připomínající nedávnou minulost či odhalující válečné běsy. Kromě dvou desítek filmových novinek se můžeme těšit na bohatý doprovodný program v podobě výstavy plakátů studentů tří vysokých výtvarných škol z Evropské Unie v 3Kino ArtPasáži či diskuzi o protikomunistickém odboji po promítnutí filmu Bratři. S diváky si popovídá i porotce Krzysztof Zanussi, který uvede svůj film Liczba doskonała. Zajímavostí je i jednodenní výstava prezentující „znovuobjevený“ obraz Madona z Montmartru od Tamary Łempické a dvě dosud nevystavovaná díla Oscara Domíngueze. 

“Střední Evropa je rozmanitá a pestrá. Takový je film i umění z tohoto regionu. 3Kino FilmFest 2023 to je týden plný emocí i objevování toho, co je sice na dosah, ale možná vám to až dosud unikalo,“ říká ambasadorka festivalu, šansoniérka a herečka Renata Drössler. 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací