Filmové události #46/23: Příští Oscaři mají moderátora, pátý ročník pražského Comic-Conu zase první hosty

Je tu také spoustu novinek ze světa Marvelu.

Comic-Con Prague oznámil první hvězdné hosty. Láska nebeská slaví 20 let a vrátí se na velká plátna. Oscaři mají moderátora na příští rok. Snímek Avengers: The Kang Dynasty se potýká s problémy. Na durhou stranu tu jsou veselé novinky k chystané Fantastické čtyřce. V traileru se představila marvelovka Madam Web. S ukázkou přišla i druhá řada pořadu Co kdyby…?. Percy Jackson a Olympané má také první spot. Nová adaptace Garfielda též nabídla teaser. A klip tu je i k netflixově vesmírnému sci-fi Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně.

#46/23

Nedávno byl ohlášen pátý ročník akce Comic-Con Prague, který proběhne od 5. do 7. dubna. Organizátoři pak v uplynulém týdnu oznámili první hvězdné hosty. Návštěvníci se tak mohou těšit na herce Chrise Barrieho, který se proslavil jako Arnold J. Rimmer v Červeném trpaslíkovi, českého rodáka Davida Nykla alias Dr. Radka Zelenku z Hvězdné brány či Anatolyho Knyazeva z Arrowa, který navštíví Comic-Con Prague již podruhé a komiksového tvůrce Mika Careyho, který stojí za Luciferem, Hellblazerem a několika vydáními marvelovských X-Menů.

Kulaté výročí pak slaví vánoční rom-com Láska nebeská. Letos se dočkala 20. výročí. V rámci oslav tak distributor Aerofilms uvede v Česku opět snímek do kin. Tentokráte však ve výjimečné kvalitě – 4K UHD – která umožní ještě větší zážitek z filmu.

Jsou tu i novinky  k Oscarům. Organizátoři oznámili moderátora 96. ročníku, kterým se stal bavič a moderátor Jimmy Kimmel. Bude to jeho již třetí uvádění Oscarů, naposledy jimi provázel letos. Slavnostní ceremoniál by měl proběhnout 10. března, více informací zatím není známo.

Novinky tu jsou i k marvelovce Avengers: The Kang Dynasty. Slibovaný velkofilm, který by měl uzavírat novou ságu MCU, ztratil v uplynulém týdnu svého režiséra. Původně jej měl režírovat Destin Daniel Cretton, který však nakonec od režie ustoupil – údajně kvůli tomu, že nestíhal díky jinými projektům.  U Marvelu však zůstává, podílet se má na seriálu Wonder Man a pokračování snímku Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (za jehož prvním dílem stojí).

Velká oznámení pravděpodobně budou v nadcházejících týdnech čekat i nejnovější adaptaci Fantastic Four. V nové adaptaci si pravděpodobně zahraje postavu Reeda Richards (Mr. Fantastic) Pedro Pascal. Sice toto oznámení zatím nebylo oficiálně oznámeno, ale Pascal je údajně v úzkém jednání na tuto roli. Stejně tak by se ve snímku mohl objevit i Mads Mikkelsen jako Doctor Doom, ani to však zatím nebylo oficiálně potvrzeno.

Samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů. V jednom takovém se představil snímek Madam Web. Ten se zaměřuje na ženské verze Spider-Mana a jejich dobrodružství. V hlavních rolích se zde objevují Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Tahar Rahim, Emma Roberts, Celeste O’Connor nebo Isabela Merced. Do kin má snímek vstoupit již v únoru 2024.

Ukázku Marvel přinesl i pro druhou řadu svého pořadu Co kdyby…?. V animované sérii představuje fiktivní možnosti, jak slavné příběhy hrdinů v MCU vypadaly, kdyby se změnila jeda drobná věc. Druhá sezóna pořadu bude k vidění na Disney+ od 22. prosince.

O dva dny dřív pak na tutéž streamovací stanici vstoupí seriál Percy Jackson a Olympané inspirovaný stejnojmennou knižní předlohou. I ten se představil v novém klipu. V osmidílném pořadu se mají objevit Walker Scobell, Jason Mantzoukas, Megan Mullally, Lance Reddick, Toby Stephens, Timothy Omundson nebo Lin-Manuel Miranda.

První spot tu je i k nové animované adaptaci příběhů s kocourem Garfieldem. Titulního hrdinu zde nadaboval Chris Pratt, kromě něj tu pak uslyšíme i hlasy herců jako jsou Hannah Waddingham, Nicholas Hoult, Samuel L. Jackson, Ving Rhames nebo Cecily Strong. Garfield ve filmu bude k vidění v kinech již příští květen.

A na závěr tu máme i teaser k vesmírnému sci-fi Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně. Snímek, za kterým stojí režisér a scenárista Zack Snyder, nabízí příběh, který je v jistých ohledech podobný ději ze Star Wars. Snyder svůj scénář původně vymyslel pro nový díl Hvězdný válek, ale nakonec byl scenáristy zamítnut, a tak vznikl Rebel Moon. Ten mimo jiné nabízí hvězdné obsazení, které čítá jména jako Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Jena Malone, Corey Stoll, Rupert Friend, Cary Elwes, Djimon Hounsou, Ed Skrein nebo Ray Fisher. Snímek vstoupí na Netflix dva dny před Vánoci.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací