Komedie Franta mimozemšťan s Jakubem Prachařem servíruje ochutnávku v podobě traileru

Malá vesnička, UFO a mimozemský život.

Věříte na existenci mimozemského života? Vypadá to, že režisér a scenárista Rudolf Havlík ano, protože nám přináší novou komedii Franta mimozemšťan s Jakubem Prachařem v hlavní roli.

Pro Kubu práce na tomto projektu nebyla jen tak obyčejná, protože se nám představí v netradiční dvojroli, a to jako reálný Franta a mimozemšťan Franťan. I když ostatní obyvatelé malé moravské vesnice říkají, že Franta byl vždy trochu z jiné planety, tohle chování je podezřelé i jim. Jak moc se Franta a Fraňtan od sebe liší? „Je tam určitá podoba. Jinak jsou naprosto rozdílní, protože mimozemské civilizace na rozdíl od té naší nepijí alkohol. Tam je ten velký rozdíl. Franta pije alkohol. A rád,“ prozradil Jakub Prachař.

Kromě Jakuba Prachaře uvidíme v komedii mnoho dalších herců a hereček. Svých svérázných rolí se chopili Tereza Ramba (Frantova žena), Filip Březina (amatérský astronom Blažej), Vasil Fridrich (starosta Picek), Kateřina Marie Fialová, Jiří Langmajer (generál Sokol), Erika Stárková (policistka Marková), Leoš Noha, Petra Hřebíčková, Petr Vančura, Oldřich Navrátil, Pavel Kikinčuk, Jan Teplý ml. a další.

Proč se Rudolf Havlík po snímcích Po čem muži touží 1 a 2 a Ostrov vrhl do vod komedie s mimozemským prvkem? „Mám velmi rád sci-fi filmy. Vždycky mě bavily, vyrůstal jsem na E.T., a na všech dalších, které potom přišly, a tím, že mám rád komedii a humor, rozhodl jsem se, že tu sci-fi zkusím pojmout legračním způsobem, který je mi blízký. Myslím si, že od našeho filmu se dá očekávat zejména humor a situace, které pramení z toho, co by bylo, kdyby mimozemšťan omylem přistál místo v Americe v Čechách. Což už samo o sobě je legrace. Jakmile jsem začal psát a vykreslovat české reálie a charaktery a to, jakým způsobem se chováme sami k sobě i k přírodě, i k mimozemšťanům, tak se mi to zalíbilo. Díky tomu můžeme od Franty mimozemšťana očekávat zábavu a vtip,“ vysvětluje režisér Rudolf Havlík. Natáčení probíhalo ve středočeské obci Sýkořice, v Praze, v Brně a jeho okolí.

Jak bude Franta mimozemšťan vypadat? To naznačuje dvouminutový trailer. Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 8. února 2024.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací