Český rybář Jakub Vágner vypráví o knihách Jak Jakub potkal ryby a Jak ryby nedaly Jakubovi spát

„Jsou to příběhy, které se mi, jako klukovi, staly.“

Český rybář Jakub Vágner je nejen odborníkem ve svém oboru, ale i milujícím otcem. Proto se, na popud své ženy, rozhodl napsat knihu Jak Jakub potkal ryby. Na křtu již druhého dílu s názvem Jak ryby nedaly Jakubovi spát nám Jakub Vágner nejen jednotlivé knihy více přiblížil, ale i osvětlil jejich poselství.

„Ten první díl se jmenoval Jakub potkal ryby. Je to taková moje zpověď, malého kluka, který zažívá první vášně v přírodě a u vody,“ prozradil Jakub Vágner a dodal: „A následně, Jak ryby nedaly Jakubovi spát, což přetrvává dodnes, protože ryby mi nedají spát. Tam už jsem o něco starší. Dá se říct, že je to moje autobiografie. Jsou to příběhy, které se mi, jako klukovi, staly. Jsou tam osoby, které mě velmi ovlivnily.“ Slavný rybář také naznačil, že pokud vše půjde dobře, tak se budeme moci začíst do dalšího pokračování.

Jakub Vágner se dále rozpovídal i o ilustracích v knihách a na rozdílném přístupu k odbornému a pohádkovému textu. Závěr povídání patřil dětem a dětskému dnu, který již několik let Jakub Vágner  pořádá na jezeře Katlov. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací