Výstavu Šaty, které tančí v Galerii Tančící dům otevřely Jana Švandová, Kristýna Leichtová či Helena Vondráčková

„Prosím, pojďte na taneční parket.“

Televizní soutěž StarDance, kdy známé osobnosti trénují pod vedením profesionálních tanečníků a tanečnic, se koná již podvanácté. Než se dozvíme, kdo se letos stane králem a královnou tanečního parketu, můžeme si prohlédnout taneční kostýmy z předchozích jedenácti ročníků.

Výstavu pojmenovanou Šaty, které tančí, otevřely dámy, které se televizní soutěže StarDance zúčastnily, a to Jana Švandová, Kristýna Leichtová či Helena Vondráčková. Tuto trojici doplnila Jitka Asterová, která má k tanci také velmi vřelý vztah.  Kristýna Leichtová či Helena Vondráčková dokonce zapózovaly u překrásných kostýmů, které na taneční parket vynesly.

Na dvou patrech Tančícího domu můžeme vidět přes šedesát třpytivých, elegantních a do posledních detailů propracovaných oděvů slavných účinkujících. Výstavu šatů doplňují i rukavičky, šperky, boty, vlasové ozdoby či nákresy od návrhářů včetně pracovních popisků. S nelehkým úkolem snoubit originalitu a eleganci, podtrhnout křivky postavy a současně poskytnout tanečníkům volnost v pohybu se popasovali například návrháři Klára Nademlýnská, Taťána Kovaříková, Hana Kopecká nebo Roman Šolc.

Ředitel Galerie Tančící dům Roman Vůjtek prozradil, že získat zápůjčku tanečních kostýmů nebylo vůbec jednoduché. Kurátorka expozice Šaty, které tančí Jana Sommerová navíc dodala, že vybrat z nepřeberného množství několik desítek exponátů nebylo vůbec jednoduché. Výstava potrvá do 25. února 2024.

Jak to na vernisáži vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací