31. ročník Českého lva bude moderovat Marek Eben

Vítěze budeme znát v březnu.

Ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA) se budou v příštím roce udělovat již po jednatřicáté. Organizátoři slavnostního ceremoniálu, který proběhne 9. března 2024, odhalili jméno moderátora. Galavečerem Český lev bude tentokrát provázet herec, hudebník a moderátor Marek Eben. Režie se opět chopí Michael Čech.

„A je tu zase, šelma jedna. 31. Český lev letos zařve vtipně, elegantně a nenuceně díky Marku Ebenovi. Pozve Vás na opulentní hostinu z filmů, které pro nominace ulovil. Můžete se popást na napětí a zklamání v publiku. Na někdy neupřímných gratulacích těch, co sošku nezískali, a upřímných emocích těch, kteří ji budou třímat v rukou. Račte s námi vstoupit do dalšího ‚Lvího‘ desetiletí…,“ pronesl Michael Čech.

Než se hosté a držitelé nominací projdou po červeném koberci a vstoupí do Dvořákovy síně pražského Rudolfina, čeká na akademiky spousta práce, protože o sošky Českého lva se utká celkem 86 snímků i televizních děl, které splňují premiérové uvedení v letošním roce. Hlasování akademiků odstartuje 1. prosince 2023 a nominace se dozvíme 15. ledna 2024.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací