Oficiální píseň k filmu Perinbaba a dva světy nazpívala Lucia Šoralová se skupinou Nerez

„Páslo dievča pávy“

Již za necelý týden vstoupí do kin poslední snímek režiséra Juraje Jakubiska, a to dlouho očekávaná Perinbaba a dva světy. Při této příležitosti zveřejnili tvůrci oficiální titulní skladbu k filmu a videoklip.

Původně lidovou píseň, která se jako jeden z hudebních motivů objevuje už v původní Perinbabě z roku 1985, upravil Ondřej Soukup. S myšlenkou na prvek, který oba filmy propojuje, přišel Juraj Jakubisko. „Motiv Páslo dievča pávy byl i v první Perinbabě a vinul se celým dějem. V pokračování ho převezme syn Alžběty a Jakuba Lukáš jako píseň od maminky – symbol vzpomínky a lásky,“ vysvětluje Deana Jakubisková. 

Páslo dievča pávy nazpívala Lucia Šoralová s folková skupinou Nerez, pro kterou je Perinbaba srdcovou záležitostí, protože to byl první film, který jako osmiletá viděla v kině. „Je to jedna z mých nejkrásnějších vzpomínek z dětství. Po promítání jsem tehdy stála před kinem a nemohla jsem dojetím přestat plakat. Dodnes není film, který by mě uměl víc dojmout. Ten pocit si stále pamatuju,“ svěřila se zpěvačka.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací