Koncerty FANTASY a GAMES pod vánočním stromečkem?

Spojení hudby, filmů i her.

Vánoční koncert Filmové filharmonie je za námi. Třetí adventní neděli jsme si mohli zpestřit poslechem melodií z filmů Kráska a zvíře, Ukradené Vánoce Tima Burtona, Gremlins, Láska nebeská, Sám doma a mnohých dalších. Na příští rok chystá Filmharmonie hned dvě lahůdky v podobě nejoblíbenějších programů, a to FANTASY a GAMES. To zní jako ideální dárek pro filmové či herní nadšence.

Koncert FANTASY se bude konat hned dvakrát, a to v sobotu a neděli 24. a 25. února 2024. Pod dirigentskou taktovkou Ondřeje Vrabce uslyšíme filmové melodie z ikonických snímků, které nás zavedou do říše fantasie. Předběžný program koncertu čítá tituly jako jsou Mumie, Avatar, Nekonečný příběh, Pán prstenů: Společenstvo prstenu, Harry Potter a mnohé další.

Velké popularitě se těší i koncert herní hudby. Již počtvrté budou moci herní nadšenci odložit klávesnice, myši či herní ovladače a nechat se obklopit známými melodiemi. Programem 27. dubna 2024 nás provede herní žurnalista Mikoláš Tuček. Ten nás vyzve k poslechu hudby z her, jako jsou Mafia, Kingdom Come: Deliverance, League of Legends, Diablo, The Elder Scrolls či letošní novinky Baldur’s Gate 3 bulharského autora Borislava Slavova.

Již tradičně se všechny tři koncerty odehrají ve Dvořákově síni pražského Rudolfina a chybět nebudou ani cosplayeři, kteří dodávají akcím nezapomenutelnou a stylovou atmosféru. O bezchybný hudební zážitek se postará dirigent Ondřej Vrabec, 90členný symfonický orchestr i pěvecký sbor.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací