Spin-offy 2024: Svých vlastních snímků se dočkají hrdinové z filmových světů Spider-Mana nebo Šíleného Maxe

 Spin-off čeká i zabijáka Johna Wicka.

Co je to vlastně spin-off? Je to oddělený snímek (nebo seriál), který se odehrává ve známém filmovém (nebo televizním) světě a zaměřuje se na jednu z vedlejších nebo nových postav. Mezi známé příklady patří například Wolverine, Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, Birds of Prey nebo Creed a mnohé další. V roce 2024 se dočkáme spin-offů odehrávajících se ve světech Spider-Mana, Johna Wicka, Šíleného Maxe nebo Tichého místa. Pojďme se tedy podívat, na co se můžeme těšit.

Madam Web

česká premiéra: 14. únor režie: S. J. Clarkson

Hned na úvod roku tu máme jeden komiksový spin-off. Snímek Madam Web se odehrává ve světě Spider-Mana, kam spadají nejen snímky s Tomem Hollandem, ale i Venom nebo Morbius a pár dalších z tohoto seznamu. Film se zaměřuje na dámské hrdinky z příběhů o Spider-Manovi, především na titulní Madam Web, ale i další ženské iterace zmíněného pavoučího superhrdiny. Objevit se zde tak mají herečky Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Emma Roberts, Celeste O’Connor nebo Isabela Merced.

(Foto: Madam Web – Sony Pictures Entertainment)

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

česká premiéra: 23. květen režie: George Miller

Velmi očekávaného spin-offu, na kterém se pracuje již několik let, se pak dočká i Furiosa. Tu jsme mohli poprvé vidět ve snímku Šílený Max: Zběsilá cesta z roku 2015, kde jí ztvárnila Charlize Theron. Nové dílo z této postapokalyptické série se zaměří na její pozadí a to, jak se stala tím, čím byla v původním filmu. Role mladší Furiosy se tentokráte ujme Anya Taylor-Joy, objevit se pak zde má mimo jiné i Chris Hemsworth.

(Foto: Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Warner Bros.)

Ballerina

světová premiéra: 7. červen režie: Len Wiseman

Na dámskou hrdinku se ve spin-offu zaměří i tvůrci Johna Wicka. Ballerina, která byla částečně natáčena v České republice, vypráví příběh baleríny a nájemné vražedkyně Rooney. Děj se má odehrávat mezi děním třetího a čtvrtého Johna Wicka. Titulní role se ujala Ana de Armas. Zajímavostí pak je, že se postava již objevila ve filmu John Wick 3, kde jí ztvárnila baletka Unity Phelan.

Tiché místo: První den

česká premiéra: 27. červen režie: Michael Sarnoski

Jak vypadaly první dny na Zemi po té, co se na ní objevila monstra citlivá na zvuk? Jak se lidé naučili pracovat s tichem? Na tyto otázky odpovídá spin-offový prequel ze světa hororové série Tiché místo. Tentokráte se zaměříme na nové postavy, k původní rodince se vrátíme v chystaném třetím díle. Snímek se také mimo jiné odlišuje i svými tvůrci, poprvé za ním režisérsky ani scenáristicky nestojí jeho tvůrce John Krasinski, který zůstává pouze v producentském křesle.

Alien: Romulus (pracovní název)

česká premiéra: 15. srpen režie: Fede Alvarez

Když Vetřelec spatřil světlo světa v roce 1979, stal se téměř instantním hitem. Vznikla z něj řada sequelů, remaků i spin-offů s Predátorem. A tak není divu, že se v době oslav jeho 45. výročí dočkáme dalšího filmu z toho barvitého hororového sci-fi světa. O ději zatím není moc známo, ani samotný název filmu ještě nebyl úplně odkryt. Jisté akorát je, že produkce se ujal Ridley Scott, tvůrce původního snímku.

Lovec Kraven

česká premiéra: 29. srpen režie: J. C. Chandor

A máme tu i další spin-off ze světa Spider-Mana. Lovec Kraven se zaměří na titulního komiksového záporáka pavoučího hrdiny. Příběh vypráví o jeho vzniku a celkovém původu, jedná se o další z řady snímků o Spider-Manových padouších, kam patří i Venom nebo Morbius. Hlavní role se zde ujal Aaron Taylor-Johnson, který se již objevil v MCU, a to jako hrdina Quicksilver ve filmu Avengers: Age of Ultron.

Transformers Jedna

česká premiéra: 12. září režie: Josh Cooley

Jistě není nutno podotýkat, že svět Transformers už zažil mnoho iterací – od hraček, přes kreslený seriál až po hrané filmové adaptace. Nyní se tvůrci vrací do animované podoby a vypráví příběh odehrávající se na planetě Cybertron, která je domovem Autobotů i Deceptikonů. Středem všeho je pak vztah Optimuse Prima a Megatrona. Kresleným postavičkám propůjčí hlasy známí herci jako Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Jon Hamm, Keegan-Michael Key, Brian Tyree Henry či Laurence Fishburne.

Lord of the Rings: The War of the Rohirim

česká premiéra: 12. prosinec režie: Kendži Kamijama

Animovaného spin-offu se dočká i svět Pána prstenů. Snímek se zaměří na nevyřčený příběh Helmova žlebu, odehrávající se stovky let před osudnou válkou. Vyprávět bude o krví zalitých dobách a o životě jeho zakladatele Helma Kladiva, tehdejšího krále Rohanu.

Mufasa: Lví král

česká premiéra: 19. prosinec režie: Barry Jenkins

A na závěr tu máme jeden prequelový spin-off ze světa Lvího krále. Děj se odehrává v době dávno před narozením Simby, kdy byli lví bratři Mufasa a Scar ještě sami mláďaty a zaměřuje se na jejich vztah. Mufasovi a Scarovi tentokráte propůjčí hlasy Aaron Pierre a Kelvin Harrison Jr., coby Pumbaa, Timon a Rafiki se vrací Seth Rogen, Billy Eichner a John Kani, kteří je dabovali už v live-action remaku z roku 2019. I proto se má opět jednat o hranou/ CGI adaptaci.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací