České filmy 2024: Na jaké novinky se můžeme těšit? Komedie i krimi dramata!

Jaké lahůdky nám připravili čeští filmaři v novém roce?

Menu je opravdu různorodé, na své si přijdou fanoušci romantických komedií, historických dramat, krimi, ale třeba i loutkových pohádek. Své nové filmy představí třeba Jiří Havelka, Bohdan Sláma, Jiří Mádl a Radim Špaček. Pojďme se tedy podívat na co a kdy se můžeme těšit. 

LEDEN

Odstartujeme pěkně zostra, 11.1. vstoupí do kin Krvavý Johann, a jak už název napovídá, půjde o horor. Jak jinak, než krvavý. Legenda o Faustovi ožívá v ulicích Prahy a představí se tu kupříkladu Jan Dolanský nebo Roman Zach. Fanoušci knihy a filmu Poslední aristokratka už jistě vyhlíží pokračování Aristokratka ve varu, která opět sleduje osudy rodiny Kostkových na zámku. Premiéra je naplánována na 18. ledna. O týden později se dočkají i fanoušci Karlose Vémoly odkládaného dokumentu o něm. 

(Foto: Krvavý Johann – Orbis Pictures / MOVIE FACTORY s.r.o., Aristokratka ve varu – Evolution Films / Zuzana Panská, Karlos – Silkfilms)

ÚNOR

Do kin vlétne 8.2. komedie Franta je mimozemšťan, která přinese spoustu bláznivých postav a uvidíme, zda budeme uneseni (mimozemšťany). V hlavních rolích Jakub Prachař a Tereza Ramba. 15. února má premiéru méně veselé Sucho Bohdana Slámy o souboji dvou sousedských klanů na Moravě. Ke komediím se vrátíme 22.2. s Matkou v trapu, kde Petra Hřebíčková ztvární přepracovanou mámu, na kterou všechno padá, dokud se nerozhodne zmizet a utřídit si myšlenky. O týden později má premiéru Superžena, ve které se hlavní hrdinka snaží dostát přehnaným nárokům společnosti (i sebe samotné). Méně úsměvní budou Manželé Stodolovi, vykreslující příběh sériových vrahů, s premiérou taktéž 29. února.

(Foto: Franta mimozemšťan – Vojtěch Resler / Fénix Film, Sucho – Bontonfilm, Matka v trapu – Falcon, Manželé Stodolovi – CinemArt)

BŘEZEN

7. března nám Petr Větrovský přinese dokument Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí o populární bývalé biatlonistce. Pejskaři a další milovníci zvířat se mohou těšit na Gump – jsme dvojka, a jak název napovídá, znovu se setkáme s oblíbeným psím hrdinou. Tentokrát autoři slibují divákům více vtipných scén. Do kina se můžete těšit od 28. března. Ve stejný den vstoupí do kin i drama Nikdo mě nemá rád o komplikovaném partnerském vztahu. 

(Foto: Gump – jsme dvojka – Bioscop, Nikdo mě nemá rád – Bontonfilm)

DUBEN

V československých luzích a hájích nezvyklou kombinaci hororu a mysteriózního thrilleru nám slibuje Smršť, a to od 4.4. Týden po ní nás čeká Láska a její příchutě Radka Balaše, stejně jako Tady Havel, slyšíte mě?, časosběrný dokument zachycující poslední roky života našeho bývalého prezidenta. Prázdniny s Broučkem je komediální road movie, tedy záleží na tom, kam až hlavní hrdinové dojedou se starým karavanem. Premiéra se plánuje na 18. dubna. Ve stejný den vstoupí do kin snímek Toxic, který bude oplývat mnohem vážnější atmosférou. Vypráví o toxických vztazích a má co nabídnout hlavně mladému publiku. Lesní vrah vtrhne do kin 25.4., toto krimi drama se inspiruje skutečnými událostmi. 

(Foto: Tady Havel, slyšíte mě? – Endorfilm / Jiří Konečný, Lesní vrah – Vernes)

KVĚTEN

Django nemusí být jen Tarantinovým filmem. Olga Malířová Špátová v něm vypráví o životě Petra Jandy, frontmana kapely Olympic, který se touto přezdívkou pyšní. Do kin vstoupí 2. května. O týden později to bude Jedna noc režiséra Davida Laňky, který se po svém Spolu i tentokrát zaměřil na vyhrocený vztah vystavený extrémní situaci. Manželka v tomto filmu zachraňuje finanční situaci rodiny prací v erotice. Do středověku zavítáme se Zbojníkem, který nám podle ukázek slibuje opravdu působivou výpravu. V kinech startuje 30. května.

(Foto: Zbojník – Leoš Kastner)

ČERVEN

Datum 6. června si mohou zapamatovat fanoušci komedií. Láska na zakázku je snímek Evy Toulové, ve kterém si pohrává s hrdiny, kteří právě získali svá vysněná povolání. Udělá je to šťastnými? 

ČERVENEC

V červenci se budeme pohybovat na pomezí dramatu a komedie. 11.7. to bude  v režii Dana Svátka s Terezou Rambou v Zápisníku alkoholičky, který popisuje boj se závislostí podle úspěšného autobiografického blogu a knihy Michaely Duffkové. 25. července se dočkáme nového filmu Jiřího Havelky, Zahradníkův rok v hlavní roli s Oldřichem Kaiserem. Hraje zahradníka, který bude muset svést boj s novým majitelem nedalekého zámku, aby si mohl udržet svůj domov a životní styl.

(Foto: Zahradníkův rok – Donart Film)

SRPEN

Projekt Jiřího Mádla Vlny oslavuje hrdinství rozhlasových reportérů a techniků v roce 1968, přirozeně je inspirován skutečnými událostmi a vychází z autentických svědectví. Premiéru si odbyde 15. srpna. Na česko-slovenský thriller se můžeme těšit od 22.8. MIKI vypráví příběh muže, který po návratu do rodné vesnice spatří podnikatelský potenciál v oblasti organizovaného zločinu. 

ZÁŘÍ

Snímek Bohdana Slámy Konec světa (premiéra 19.9.) ukazuje kontrast dvou odlišných pohledů na svět: dědy a jeho malého vnuka, navíc je příběh zasazen do složitého období kolem roku 1968.

ŘÍJEN

Pokud nedáte dopustit na loutkové pohádky, zapište si datum 3.10. Do kin vstoupí Velký pán, navazující na Malého pána, a těšit se opět můžete na úžasné výtvarné zpracování snímku. O týden později nás čeká drama Rok vdovy, vzniklé na základě autentických deníků a zabývající se, jak už název napovídá, těžkostmi, které smrt životního partnera přináší. 

LISTOPAD

S blížícími se Vánocemi vstoupí do kin pohádky: animovaný remake Pyšné princezny (premiéra 7.11.) a klasika podle Karla Jaromíra Erbena Dlouhý, Široký a Bystrozraký (premiéra 28.11.), ve které si zahrál Ivan Trojan.

PROSINEC

V prosinci aktuálně nejsou plánovány premiéry českých filmů.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací