Filmové události #01/24: Novinky v hereckém obsazení mají třetí řada Bílého lotosu i hraná adaptace Jak vycvičit draka

Jaký byl první týden nového roku?

Tvůrci akční komedie Argylle: Tajný agent uveřejnili nové plakáty s postavami. Třetí řada Bílého lotosu má první herce. A posilu bude mít i live action verze animáku Jak vycvičit draka. Ve finálním traileru se představil remak Protivných sprostých holek. S ukázkou přišel i horor Lisa Frankenstein. Do třetice tu pak je i klip k marvelovskému pořadu Echo.

#01/24

Režisér a scenárista Matthew Vaughn se proslavil svými akčními komediemi z řady Kingsman a Kick-Ass a dalšími snímky. Letos vstoupí do kin jeho nejnovější snímek Argylle: Tajný agent a v uplynulém týdnu k němu tvůrci zveřejnili plakáty s postavami. Příběh se zaměřuje na úspěšnou autorku špionážních románů o tajném agentovi Argyllovi. Ta se však jednoho dne zaplete do případu, který je až podezřele podobný těm z jejich novel. Jenže postupně zjišťuje, že reálný život je o dost komplikovanější ten na stránkách knih. Hvězdně obsazený film, ve kterém se objeví např. Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Dua Lipa, Samuel L. Jackson, John Cena, Catherine O’Hara nebo Bryan Cranston a další, bude mít premiéru již 1. února.

S novinkami se pak pochlubili tvůrci třetí řady oblíbeného pořadu z dílny HBO, kterým je Bílý lotos. V nové sezóně se tak objeví Jason Isaacs, Michelle Monaghan a Parker Posey. Třetí řada by měla vstoupit na HBO Max až v následujícím roce.

Hereckou posilu má i hraná adaptace úspěšné animované trilogie Jak vycvičit draka. Do role Škyťákova otce se vrátí skotský rodák Gerard Butler, který této postavě propůjčil hlas již v původních snímcích.  Již dříve pak bylo oznámeno, že rolí Škyťáka a Astrid se ujmou Mason Thames a Nico Parker. Premiéru pak má film naplánovanou na červen 2025.

Samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů, a ani ten první v letošním roce nezklamal. Ve svém finálním se představil snímek Mean Girls, remake komedie Protivný sprostý holky, který vychází 20 let po svém předchůdci. Hudební adaptace se inspiruje nejen původním filmem, ale také broadwayovským muzikálem – na obou se podepsala stejná autorka, scenáristka a herečka Tina Fey. Na velká plátna vstoupí snímek v USA již příští týden, kdy doputuje k nám, zatím není známo.

Ukázku nabídl i komediální horor Lisa Frankenstein. Ten se odehrává v roce 1989 a zaměřuje se na titulní protagonistku, která oživí mrtvolu z viktoriánské éry a začne si z něj tvořit muže svých snů. Hlavních rolí se ujali Kathryn Newton a Cole Sprouse. Domácí americkou premiéru bude mít film již na začátku února, české datum ještě nebylo potvrzeno.

A do třetice tu máme také další klip k marvelovskému pořadu Echo. Ten se zaměřuje na titulní hluchou bojovnici, s níž se mohli fanoušci seznámit již v seriálu Hawkeye. Nyní se Echo dočkala vlastního pořadu, který naváže na její osud v Hawkeyovi a rozplete její komplikovaný vztah s padouchem Kingpinem. Role se ujala Alaqua Cox, která je sama hluchá. Všechny epizody Echo budou k vidění souběžně na Disney+ i Hulu už od 9. ledna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací