Remaky 2024: Jaké klasiky se v roce 2024 dočkají nových verzí?

Remaků nebude tolik, kolik bychom čekali.

Ano, je to tak. I když neustále vznikají nová pokračování, adaptace a verze známých příběhů, tak následující rok na ně překvapivě nebude zase až tak bohatý. Dočkáme se pouze pár remaků, tak doufejme, že budou stát za to. Podívejme se tedy, na co se můžeme letos těšit.

Mean Girls

světová premiéra: 12. leden režie: Samantha Jayne, Arturo Perez Jr.

Remake populární komedie Protivný sprostý holky, ve které se proslavily Lindsay Lohan, Rachel McAdams nebo Amanda Seyfried, vychází 20 let po svém předchůdci. Tato nová hudební adaptace se inspiruje nejen původním filmem, ale vychází také z broadwayovského muzikálu – na všech třech projektech se podepsala stejná autorka, scenáristka a herečka Tina Fey. V novém snímku se pak v hlavních rolích objeví Angourie Rice, Reneé Rapp, Tina Fey, Jon Hamm, Jenna Fischer, Ashley Park, Auli’i Cravalho nebo třeba Busy Philipps a další. Příběh se klasicky zaměřuje na Cady, která přichází z divočiny na střední školu a musí se poprat se vším, co studium přináší, včetně nejpopulárnější dívčí skupinky zvané Plastik.

(Foto: Mean Girls – Jojo Whilden/Paramount Pictures)

Garfield ve filmu

česká premiéra: 23. květen režie: Mark Dindal

Kdo by neznal kresleného oranžového, líného, lasagne milujícího a pondělí nesnášejícího kocoura Garfielda? Tahle komiksová postavička se dočkala už mnoho adaptací – kresleného seriálu i dvou celovečerních hraných filmů. Nyní se Garfield vrací do své animované podoby se zbrusu novým hlasem, který mu propůjčí Chris Pratt, jeho majitele Jona pak nadabuje Nicholas Hoult a dalších postav se ujmou Samuel L. Jackson, Ving Rhames nebo Hannah Waddingham a Brett Goldstein ze seriálu Ted Lasso.

(Foto: Garfield ve filmu – Sony Pictures Entertainment)

Wicked – Part One

česká premiéra: 28. listopad režie: Jon M. Chu

Wicked je trochu jiným remakem. Jedná se totiž o vůbec první zfilmování stejnojmenného populárního brodwayovského muzikálu, který se inspiruje příběhem Čaroděje ze země Oz. Odehrává se však před jeho událostmi a sleduje osudy Elphaby a Glindy a jak se z nich staly Zlá čarodějnice ze Západu a Dobrá čarodějnice ze Severu. Na Broadwayi se v těchto rolích proslavily Idina Menzel a Kristin Chenoweth, na velkém plátně je ztvární Cynthia Erivo a Ariana Grande. Film pak byl navíc rozdělen do dvou částí, který bude k vidění o rok později.

Nosferatu

světová premiéra: 25. prosinec režie: Robert Eggers

Máme tu i jednu upířinu. Nosferatu je již třetí adaptací tohoto slavného příběhu o titulním upírovi, který byl zfilmován v letech 1922 a 1979. Nový remake se zčásti natáčel i v Česku, především pak na pražském Barrandově. Snímek pak také čítá hvězdné obsazení, v titulní roli se objeví Bill Skarsgård, po jeho boku si pak zahrají Willem Dafoe, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson či Lily-Rose Depp.

(Foto: Nosferatu – Focus Features)

Red Sonja

česká premiéra: TBD režie: M. J. Bassett

Fantasy příběh o nebojácné rusovlasé bojovnici byl poprvé zfilmován v roce 1985 s Arnoldem Schwarzeneggerem a Brigitte Nielsen v hlavních rolích. Děj se inspiruje stejnojmennou knižní předlohou. Děj sleduje odvážnou Sonju, která mstí smrt své sestry a zaplétá se do spletitého dobrodružství s magií a zázračnými talismany. V nové adaptaci se titulní role chopí Matilda Anna Ingrid Lutz. Přesné datum premiéry zatím snímek nemá, ale měl by do kin vstoupit v první třetině roku.

(Foto: Red Sonja – Millennium Films)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací