Minisérie Dcera národa s Antonií Formanovou je dotočena

V neděli 4. února padla poslední klapka.

Od poloviny prosince 2023 do února 2024 se v Novém Městě nad Metují, Jaroměři a Praze natáčela minisérie Dcera národa, jež je prvním lokálním projektem skupiny CANAL+ v České republice a na Slovensku. V hlavní roli uvidíme herečku Antonii Formanovou.

V režii Cristiny Groșan a Matěje Chlupáčka vzniká moderně stylizovaná minisérie Dcera národa inspirovaná životem dcery Karla Havlíčka Borovského. Hlavní role, Zdeňky Havlíčkové, se chopila mladá herečka Antonie Formanová. „Je to krásný projekt. Pro mě je to obrovská příležitost a cítím i velkou zodpovědnost. Jsem ráda, že mohu ztvárnit pro mne silnou a zajímavou osobnost Zdeňky Havlíčkové, vzdorující vůli obrozenců. Spatřuji v tom i nějakou její současnost,“ promluvila o roli Antonie Formanová.

Příběh romantické lásky mladé dívky, jejíž touha po lásce a svobodě se odehrává v době národního obrození ve druhé polovině 19. století, kdy se formovala česká národní identita i postavení žen ve společnosti, nabídne bohaté herecké obsazení. V dalších rolích se představí Jiří Langmajer (František Ladislav Rieger), Jan Vlasák (František Palacký), Vladimír Javorský (Alois Pravoslav Trojan), Leoš Noha (František August Brauner), Robert Mikluš (Josef Hamerník), Ladislav Hampl (Antonín Svoboda), Daniel Kadlec (Quido Battaglia), Martina Jindrová (Filipka Hráská), Vojtěch Machuta (Václav Robert Kounic), Mark Kristián Hochman (voják Hofman) či Jakub Jelínek (Boleslav Trojan).

Premiéra minisérie Dcera národa je na streamovací platformě a v lineárním vysílání stanice CANAL+ Česká republika a Slovensko naplánovaná na září 2024.

(Foto:Barletta, Stanislav Honzík)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací