Kristýna Ryška, Adam Vacula, David Matásek, Josef Trojan a další herci ve studentských filmech na videoportálu Stream.cz

Drama, komedie, láska, horor, sci-fi i dokumenty.

Každý filmař jednou začínal. I držitelé Českého lva museli natočit svůj první film. Videoportál Stream.cz se rozhodl si na tyto prvotiny posvítit a nabídnout zdarma ke zhlédnutí ty nejlepší snímky studentů Filmové akademie Miroslava Ondříčka.

Vybírat je možné z mnoha žánrů. Studenti filmové školy v Písku se nebojí pustit do dokumentů, komedií, hororů či dramat, a to pod vedením vytříbeného pedagogického sboru, který tvoří například Juraj Jakubisko, Olga Sommerová, Boris Masník či Jiří Strach a Milan Cieslar. Ani herecké obsazení si nezadá s celovečerními snímky v kinech. V krátkých filmech se objevují i známé tváře, jako jsou David Matásek, Ladislav Županič, Josef Trojan, Božena Osvaldová, Kristýna Ryška, Adam Vacula či Felix Slováček ml.

Z konkrétních titulů jmenujme například absolventské drama Crypto fever o postupné degeneraci mladého člověka, který za vidinou snadného získání peněz propadne do světa virtuálních kryptoměn nebo Lockdown, příběh o rodině, která kvůli virové nákaze musí nuceně pobývat v karanténě a zrušit veškeré své plány. Nechybí ani smích, a to prostřednictvím letní komedie Rozverné léto nebo černé komedie s mafiánskou tématikou Šťastný Tom.

Máte rádi sci-fi? Snímek Skrytí nás přenese do roku 2037. Největší výběr děl nabízí žánr dokumenty. Do nejvýše položené vesnice v České republice nás zavede Malý ostrov, Jsem kozař prezentuje život začínajícího chovatele koz a vědou a pokrokem se zabývá film Okna budoucnosti. Tím ale filmový studentský program teprve začíná.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací