Krimi drama o nenápadném zlu Lesní vrah se představuje trailerem

V hlavní roli Michal Balcar.

Režisér Radim Špaček (držitel Českého lva za psychologický thriller Pouta) a scenárista Zdeněk Holý se inspirovali skutečnou událostí a přináší na plátna kin mrazivý filmový portrét s názvem Lesní vrah.

Tvůrčí duo prozradilo, že některé neznámé detaily a fakta z případu se dozvíme poprvé až z filmu. „Když jsem ten film viděl poněkolikáté, tak jsem si uvědomil, že tím vyjadřujeme i jakousi naši bezmoc. Jak je možné, že člověk, který vypadá úplně normálně, jako jeden z nás, kdybychom ho potkali na ulici tak si ho ani nevšimneme, nebo se na něj usmějeme a pozdravíme. Jak je to možné? Pro mě je v tom právě to zoufalé nepochopení a vlastně i nemožnost pochopení, “ svěřil se režisér Radim Špaček.

Snímek sleduje poslední rok života jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů, Viktora Kalivody, kterého ztvárnil Michal Balcar. Své vysoké IQ Kalivoda předvedl i v soutěži Chcete být milionářem. „U Kalivody nešlo o zabití lidí z nenávisti, ale o snahu sebedestrukce. Měl potřebu skoncovat sám se sebou,“ říká k jeho pohnutkám forenzní psycholog Karel Netík, který ho tehdy vyšetřoval. 

Jak bude kriminální drama Lesní vrah vypadat, naznačuje krátký trailer. Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 25. dubna 2024.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací