Filmové události #14/24: Fantastická čtyřka má Silver Surfera a Daredevil první fotografie z natáčení

Pozadu nezůstalo ani konkurenční DC s Jokerem.

Proběhl pátý ročník pražského Comic-Conu. Ve třinácté řadě StarDance nastane velká změna. Nová Fantastická čtyřka má posilu v obsazení. Seriál Daredevil: Born Again se pochlubil prvními záběry z natáčení. Konkurenční DC nabídlo první plakát k pokračování Jokera. V remaku dramatu Válka Roseových se budou hádat Cumberbatch a Colman. V traileru se představil horor Abigail. Ukázku má i thriller Boy Kills World. A spot tu je i ke komedii Nevěstina máma.

#14/24

O víkendu od 5. do 7. dubna se uskutečnil jubilejní pátý ročník festivalu Comic-Con Prague. Navštívily jej zahraniční hvězdy jako Kevin Sorbo, Michael Ironside, Emily Swallow, Anthony Daniels, David Hewlett, Craig Charles, Robert Patrick nebo Patrick Duffy a další. Fanoušci si pak mohli užít program plný komiksů, superhrdinů, Star Wars, Star Treku, Hvězdné brány, Červeného trpaslíka nebo Harryho Pottera. Nechyběli ani komiksoví tvůrci, domácí hosté a celá řada cosplayerů.

(Foto: Červený koberec)

Oblíbená taneční show StarDance bude mít letos třináctou řadu. Její organizátoři zatím oznámili, že v ní nastane jedna velká změna v řadách poroty. Nezasedne v ní už totiž Zdeněk Chlopčík. Ten se jako přísný porotce objevil zatím ve všech řadách soutěže. Proč k této změně došlo zatím není přesně známo. V nové sezóně ho tedy nahradí Jan Tománek, kterého v porotě doplní Tatiana Drexler a Richard Genzer. StarDance by se mělo začít vysílat klasicky na podzim.

(Foto: Červený koberec)

Nyní však něco málo ze světa superhrdinů. S novinkami totiž přišel hlavně Marvel. Jak je již známo, studio chystá novou verzi Fantastické čtyřky, ve které ztvární hlavní role Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn a Ebon Moss-Bachrach. Nově se k nim přidá Julia Garner, která se ujme role Silver Surfera. Běžně se jedná o mužskou postavu, ale v některých komiksových iteracích má i ženskou verzi, kterou pravděpodobně tvůrci využijí v novém snímku. Ten by měl vyjít v červenci příštího roku.

Dále si pak také Marvel přichystal i televizní novinky. Zveřejnil totiž fotografie z natáčení seriálového sequelu původně netflixovského Daredevila. Nový seriál, který vzniká v produkci Disney+, nese název Daredevil: Born Again. V titulní roli zde zůstává Charlie Cox a po jeho boku se mimo jiné objeví i Jon Bernthal coby Frank Castle čili The Punisher. A právě Bertnhal jako The Punisher byl tím hlavním, kdo byl k vidění ve zveřejněných fotografiích z natáčení. První řada obnoveného Daredevila by měla být k vidění na Disney+ od ledna 2025.

A pozadu nezůstalo ani konkurenční DC. To zveřejnilo první plakát ke svému chystanému pokračování Jokera. Ve snímku Joker: Folie à Deux se vrátí Joaquin Phoenix, kterého tentokrát doplní Lady Gaga jako Harley Quinn. Film vstoupí do kin letos v říjnu.

V uplynulém týdnu také přišly novinky k chystanému remaku dramatu Válka Roseových. V původním snímku si role rozvádějících se manželů zahráli Michael Douglas a Kathleen Turner, v nové adaptaci se pak rolí ujmou Benedict Cumberbatch a Olivia Colman. Mnoho dalších informací k tomuto remaku zatím není známo.

Na závěr tu pak máme i pár trailerů, jako ten k hororu Abigail. Ten se zaměřuje na tlupu darebáku, kteří unesou mladičkou Abigail, dceru jakéhosi boháče. Ze zdánlivě jednoduché práce, která spočívá v tom unést dítě a pak žádat jejího otce o výkupné, se stane boj o přežití. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla krátká i kdejaká polepšovna. V hlavních rolích se zde objeví Melissa Barrera, Dan Stevens, Kathryn Newton, Angus Cloud, Giancarlo Esposito či Matthew Goode. Do kin film vstoupí za necelé dva týdny.

V ukázce se dále představil i thriller Boy Kills World, který se odehrává v nedaleké post-apokalyptické budoucnosti. Zaměřuje se pak na jedno město, kde žije a vládne zkorumpovaná dynastie v čele s Hildou Van Der Koy. A právě ona našemu protagonistovi zabila matku i sestru a nechala ho navždy umlčet a ohluchnout. Jeho jediným přáním je vidět ji umírat v bolestech, a pro to udělá cokoliv: naučí se odezírat ze rtů, podrobí se drsnému výcviku tajemného šamana a stává se nástrojem smrti. A v předvečer brutálního vybíjení oponentů, která patří k Hildiným každoročním kratochvílím, rozpoutá krvavá jatka. Hlavního hrdinu zde ztvární Bill Skarsgård. Premiéru má snímek naplánovanou na 25. duben.

Do třetice tu pak máme první spot ke komedii z produkce Netflixu, Nevěstina máma. Film se zaměřuje na matku, která se vydává na tropický ostrov na svatbu své dcery. Tam však zjišťuje, že otec ženicha je její bývalý přítel, kterého neviděla už desítky let. Ve snímku se objevují Brooke Shields, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Chad Michael Murray, Sean Teale nebo Rachael Harris. Nevěstina máma bude k vidění na Netflixu od začátku května.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací