Knihu Noci a dny na Karlštejně pokřtila zpěvačka Helena Vondráčková

Slavnostní akt proběhl v Hodovní síni hradu.

„Jak se žije na legendárním českém hradě?“ Na tuto otázku odpovídá kastelán Jaromír Kubů, který strávil s rodinou na Karlštejně více času než samotný Karel IV., a to prostřednictvím své knihy Noci a dny na Karlštejně s podtitulem Z deníku kastelána.

Zábavné historky s turisty, setkání s významnými osobnostmi, zajímavosti z každodenního života i několik unikátních fotografií, to vše v sobě skrývají Noci a dny na Karlštejně. Publikace byla pokřtěna přímo na hradě. Pozvaní hosté mohli navštívit tamní Hodovní síň mimo návštěvní hodiny a vychutnat si tak jedinečnou atmosféru.

Pozvání na akci přijal například moderátor Aleš Cibulka či herec Pavel Zedníček s manželkou. Čestnou kmotrou se stala zpěvačka Helena Vondráčková, která během svého proslovu zazpívala úryvek z písně Karla Svobody a Jiřího Štaidla Lásko má, já stůňu, která je neodmyslitelně spojená s muzikálem Noc na Karlštejně. Dokonce prozradila, že když s manželem na akci mířila, zaslechla tuto skladbu v rádiu.

Dalšími kmotrami se staly generální ředitelka Národního památkového ústavu Naďa Goryczková, odpovědná redaktorka Vladimíra Sehoutková, autorova manželka Naďa Kubů a jejich dcera Míša. Poslední jmenovaná žena na slavnostní akt pozvala dokonce samotného císaře Karla IV.

Spisovatel a kastelán Jaromír Kubů během svého proslovu prozradil, že za vznikem knihy stojí Olga Matušková, která mu po vyslechnutí další z mnoha historek přikázala: „Napiš to, sepiš to!“ Olga Matoušková se dokonce křtu i zúčastnila, a to prostřednictvím telefonátu z Floridy.

Jak to na slavnostním aktu a poklepání knihy Noci a dny na Karlštejně vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací