Petr Janda promluvil o natáčení dokumentu Django, filmařském štábu, nastavení mantinelů či o hudbě ve filmu

Frontman skupiny Olympic, zpěvák, skladatel, kytarista, manžel, otec i dědeček.

V roce 2022 oslavil Petr Janda osmdesáté narozeniny a koncem téhož roku šedesáté výročí kapely Olympic. Při příležitosti tohoto jubilea vznikla myšlenka natočit dokument o jedné z největších legend v historii české populární hudby. Projektu se chopila režisérka, scenáristka a kameramanka Olga Malířová Špátová. Dokument pojmenovaný Django aktuálně vstupuje do kin. Při této příležitosti jsme si na tiskové konferenci s Petrem Jandou i tvůrkyní popovídali.

V krátkém rozhovoru nám frontman skupiny Olympic prozradil, jaká byla jeho prvotní reakce na nabídku, jaké mantinely si se štábem a režisérkou Olgou Malířovou Špátovou nastavil i na jaké písničky se můžeme ve filmu těšit. Rozhodně nepřijdeme o zásadní hity, jako jsou Jasná zpráva, Okno mé lásky, Dynamit nebo Želva. Petr Janda se navíc svěřil, které scény v dokumentu jsou jeho nejsrdcovější či které by nejraději vystřihl. „Mně se hrozně líbí scéna, kdy si dáváme s manželkou zadečky, jako se šťoucháme. Protože my se máme pořád rádi. To je tam hezké. To je tam vidět na první pohled,“ uvedl se s úsměvem a malou ukázkou zpěvák. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE.

Režisérka, scenáristka a kameramanka Olga Malířová Špátová nám prozradila, kdy vznikla myšlenka film natočit i proč se snímek jmenuje Django. Olga Malířová Špátová se dále svěřila, jaký Petr Janda byl, kolik materiálu se štábem nasbírala či pro koho je dokument určen. „Je to příběh opravdu báječného skladatele, ale i normálního chlapa, s jehož osudem se, podle mě, můžeme my všichni, lidé všech generací, ztotožnit,“ představila projekt Django režisérka.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací