Filmové události #18/24: Oslavili jsme Star Wars den a Mufasa se představil v traileru

Jsou tu i zprávy k novému snímku Francise Forda Coppoly.

Fantastická čtyřka má hereckou posilu. Paul Rudd a Nick Jonas spojí síly v novém snímku. Film chystá i Francis Ford Coppola. Kristen Stewart se objeví v upírském thrilleru. Labyrint bude mít remake. Mufasa se představil v traileru. První ukázku má i čtvrtá řada Bandy. Spot nabídlo i životopisné drama Lee. Klip tu je i k Netflixovu Ericovi. A Star Wars den jsme oslavili s trailerem. Romantické drama Námi to končí se představilo v prvních fotografiích. Nový plakát pak mají Motorkáři.

#18/24

Jedním z nejočekávanějších marvelovských snímků do příštích let je beze sporu nová adaptace Fantastické čtyřky. Ta v uplynulém týdnu dostala hereckou posilu v podobě Paula Walter Hausera, který se objevil například ve filmech jako Richard Jewell, BlackKklansman nebo Cruella. Ve snímku se objeví po boku Pedra Pascala, Vanessy Kirby, Josepha Quinna, Ebona Moss-Bachracha a Julie Garner. Do kin vstoupí MCU verze Fantastické čtyřky v červenci 2025.

Společný projekt pak chystá i nejmenší MCU hrdina spolu s členem jednoho popového boybandu. Paul Rudd a Nick Jonas se spolu objeví v hudební komedii Power Ballad, která vzniká v režii Johna Carneyho (Sing Street). Více detailů zatím není známo.

V prvních fotografiích se pak představila Megalopolis, nejnovější chystaný snímek režiséra a scenáristy Francise Forda Coppoly. Ten se inspiruje Metropolis Fritze Langa. Film, jehož scénář vznikl už v 80. letech a natáčení bylo z různých důvodu posouváno, se odehrává v New Yorku a sleduje pokusy architekta rekonstruovat utopickou verzi města po megakatastrofě. Ve sci-fi dramatu se pak objeví Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Shia LaBeouf, Aubrey Plaza, Jon Voight, Dustin Hoffman, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jason Schwartzman nebo Giancarlo Esposito.

Herečka Kristen Stewart se opět vrací do světa upírů. Společně s Oscarem Isaacem se totiž, dle nejnovějších informací, objeví v upírském thrilleru Flesh of the Gods. Režie a scénáře se pak ujal Panos Cosmatos, který stojí za snímky Mandy – Kult pomsty nebo Za černou duhou.

Trilogie Labyrint se pak dočká remaku. Teenagerské utopistické drama inspirované stejnojmennou knižní sérií ožije v nové filmové verzi. Podle zdrojů by reboot neměl být přímým předěláním příběhů ani sequelem k původní trilogii. Měl by navazovat na příběh a vrátit se k prvkům, díky kterým první snímek zaujal diváky. Více informací zatím není známo.

A nebyl by to týden bez trailerů.  V jednom se představil i Mufasa: Lví král, prequel k hrané verzi Lvího krále z roku 2019. Příběh sleduje mladého Mufasu, který se později stane králem a otcem Simby. V příběhu figuruje i jeho bratr Scar a další známé a nové postavy. Těm propůjčili hlasy herci Beyoncé, Blue Ivy Carter, Aaron Pierre, Kelvin Harrison Jr., Billy Eichner, Seth Rogen, Donald Glover, John Kani nebo Mads Mikkelsen. Do kin film vstoupí pár dnů před letošními Vánoci.

První ukázku má i očekávaná čtvrtá řada seriálu Banda. Její příběh navazuje nejen na předchozí sezónu, ale také na spin-offový pořad Gen V. Sledujeme zde pokračující hrůzovládu Homelandera a Bandu, která zjišťuje, že jediným způsobem, jak ho zastavit, je virus zabíjející superhrdiny. První tři epizody nové řady vstoupí na Amazon Prime Video už 13. června.

Spot nabídli i tvůrci životopisného dramatu Lee. To se zaměřuje na válečnou novinářku Lee Miller, jednu z prvních žen v tomto oboru. Ta se během druhé světové války stala uznávanou korespondentkou pro časopis Vogue. Titulní role se zde ujala Kate Winslet a na velkém plátně ji uvidíme v první polovině září.

Netflix pak zveřejnil trailer k psychologickému thrilleru Eric. Šestidílný britský krimi thriller sleduje Vincenta, známého newyorského loutkáře, kterému jednoho dne zmizí syn Egar. Ve svém smutku se Vincent spřátelí s Ericem, příšerou žijící pod Edgarovou postelí a usmyslí si, že jedinou cestou, jak vrátit Edgara domů je přivést Erica na televizní plátna. Pořad bude k vidění na Netflixu od konce května.

A do pětice tu máme i trailer k seriálu Star Wars: Akolytka, který tvůrci zveřejnili v rámci oslav Star Wars dne. Seriál se zaměřuje na vyšetřování šokujícího zločinu, při kterém se postaví uznávaný mistr Jedi proti nebezpečné bojovnici z minulosti. Jak se však objevují další stopy, vydávají se po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdálo. Na Disney+ vstoupí pořad na začátku června.

K závěru tu jsou první fotografie k romantickému dramatu Námi to končí. V tom se představují Blake Lively a Justin Baldoni. Příběh se inspiruje stejnojmennou novelou autorky Colleen Hoover, která v ní vypráví příběh svých rodičů. Premiéru má snímek naplánovanou na letošní srpen.

Na úplný konec pak drobná novinka k dramatu Motorkáři. Snímek, ve kterém se objevují Austin Butler, Jodie Comer a Tom Hardy, se představil s novým plakátem. V příběhu pak sledujeme vzestup motorkářského klubu na středozápadě USA, který se v průběhu deseti let mění ve zlověstný gang ohrožující původní způsob života skupiny. Do kin má film vstoupit již 20. června.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací