Filmové události #07/14: Terry se vrací do boje, John kazí zuby, Mauglí se množí

[singlepic id=4224 w=150 h=200 float=left]Tři džungle, dva agenti a jeden rytíř.
 
 
Milí čtenáři, slyšíte volání divočiny? Měli byste, jelikož se k nám blíží Tarzan v novém vydání. Doprovází ho postavy Kiplingovy Knihy džunglí, kteří se zřejmě dostaví hned nadvakrát. Kipling i Burroughs jsou nesmrtelní autoři a totéž platí o Migueli de Cerventesovi, ale také možná o Robertu Ludlumovi. Jejich romány, jak dokazují dnešní zprávy, si neustále říkají o zfilmování. Podíváme se také do světa herců, z nichž někteří opouštějí svět živých, jiní se do něj zprostředkovaně na chvíli vracejí. Výčet novinek musíme bohužel začít dalším úmrtím.
 
 

Zemřela Shirley Temple-Black

Rozdávala radost od nejranějšího dětství, vlast reprezentovala i v zahraničí a svůj plodný život nyní završila. Herečka Shirley Temple zemřela 10. února 2014. Bylo jí 85 let.

Narodila se 23. dubna 1928. Jedna z prvních dětských hvězd začala kariéru satirickým cyklem Baby Burlesks a později filmem The Red-Haired Alibi (1932). Roku 1934 získala dětského Oscara. Její poslední snímek A Kiss for Corlis měl premiéru příhodně v roce 1949, kdy Shirley dosáhla zletilosti. Roztomilá tvář, zpěv a krátká stepová vystoupení děvčátka jsou často uváděna jako zdroj ojedinělé radosti v americké kultuře během Velké hospodářské krize. Popularita ji následně zajistila úspěch i v mnoha televizních pořadech a divadelních představeních.

V 60. letech se věnovala politické činnosti za Republikánskou stranu. Jako americká velvyslankyně byla vyslána nejprve do Ghany (1974 – 1976) a později do Československa (1989-1992).


 

T. Gilliam stále provokuje větrné mlýny

Natočit novou verzi Dona Quijota nazvanou The Man Who Killed Don Quixcote zůstává pro režiséra Terryho Gilliam nedosažitelným snem, což neznamená, že by se ho vzdával. Vlastně má v plánu nastartovat produkci již letošního září. Nedávno mu s tím pomohl muž z vlasti bláznivého rytíře – španělský producent Adrián Guerra.

„Je chytrý a ještě dost mladý, aby miloval filmy,“ prohlásil Gilliam o novém chlebodárci jeho projektu, „stále potřebujeme herce a víc peněz, ale jinak jsme domluveni.“

Dokument o neustále přerušované práci byl natočen již v roce 2002. Letos se režisér o adaptaci pokusí již po jedenácté. „Také při každé té příležitosti přepisujeme scénář, takže je to vždycky trochu odlišný film“, popisuje svou práci Gilliam.

Terry již v září 2013 představil svůj filosofický sci-fi snímek The Zero Theorem. Toto léto se ukáže v drobné roli space opery Jupiter vychází od sourozenců Wachovských.


 

J. Travolta, medvídek k sežrání

Po nedávném ohlášení celovečerní polo-animované verze veverek z Rychlé roty by se už nikdo nedivil ani podobnému osudu legendárních Gumídků. Nějaký gumový méďa na stříbrné plátno skutečně míří, ale hopsinkovou šťávu pít nebude. Nechutně zelený exot Gummy Bear je slavný virtuální zpěvák, jehož videa na hranici vkusu si můžete přehrávat na internetu až do pravděpodobného zešílení. Úchylnému zvířátku propůjčí svůj hlas sám John Travolta.

Můžete být asi trochu zmateni, jaký příběh může něco takového mít… Inu, pořádně ztřeštěný. Medvídek doprovázený vegetariánským vampýřím netopýrem, kočkou a chameleonem bude zachraňovat cizí planetu. Scénář k animáku napíše George Gallo (Můj soused zabiják 2, Mizerové II).

Travoltu tento rok uvidíme v krimi-thrilleru The Forger. Příští rok bude k zastižení v podobně laděném životopisném snímku Gotti: In the shadow of of My Father.


 

Těšte se na pána džunglí

O neúspěchu Johna Cartera z roku 2012 se nemá cenu rozepisovat. Oproti tomu jiný literární synek E.R. Burroughse je neporazitelný. S Tarzanem se zanedlouho nově setkáme jak v druhém animovaném vydání, tak v dalším hraném snímku.

Společnost Sony Entertainment nedávno oznámila, že pána opů v podání Alexandera Skarsgårda (Melancholie, Bitevní loď, True Blood: Pravá krev) vypustí do civilizace 1. července 2016. Tarzanovu lásku Jane si zahraje Margot Robbie (Lásky čas, Vlk z Wall Street). Mladé hvězdy budou doprovázet veteráni Samuel L. Jackson a Christoph Waltz.

Snímek dostal na starost režisér David Yates známý zpracováním druhé poloviny ságy o Harry Potterovi. Scénář napsali Stuart Beattie (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, G.I. Joe), Craig Bewer (Hustle a Flow), John Collee (Happy Feet, Putování s dinosaury) a Adam Cozad (Jack Ryan: V utajení).


 

Cohen, bratr Bondův, fandí Baníku

Ali G roznesl na kopytech britskou sněmovnu. Borat iritoval skutečné lidi i fiktivní postavy. Bruno to zopakoval. Genaráladmirál Aladeen nám ukázal výhody diktatury. Co bude dělat pátá, potažmo šestá postava britského komika Sachy Barona Cohena?

Každopádně předběhne zmíněného Tarzana. Chystaná komedie Grimsby, distribuovaná taktéž Sony Pictures, se totiž dostane do kin již 31. července 2015. Příběh se bude točit kolem špióna, který se musí při útěku spojit se svým dávno ztraceným bratrem, idiotským fotbalovým chuligánem. Cohen bude podle některých zdrojů představovat pouze méně inteligentního z ústřední dvojice, pravděpodobnější však je, že půjde o dvojroli. Scénář společně se Sachou napsali Boratův spoluautor Peter Baynham a Phil Johnston (Raubíř Ralf, Philomena).


 

Šerchán roztrhne kořist vedví

Ještě před Tarzanem, chlapcem vychovaným opicemi, existoval jeden klučina vyrůstající mezi vlky. Za další vzory měl medvěda i pantera a navzdory pomluvám zlých jazyků si dobře rozuměl i s hadem. Jen vztahy s tygrem mírně řečeno vázly… Asi jste uhádli, že mluvím o Mauglím, hlavním hrdinovi Knihy džunglí od Rudyarda Kiplinga, jíž se dostalo kresleného zpracování od Disney.

Už delší dobu se mluví o dalším disneyovské adaptaci stejného literárního díla, tentokrát hrané, obsahující mytické a fantasy prvky. Režii zřejmě obstará Jon Favreau (Iron Man, Kovbojové a vetřelci). Nyní je jasné, že Mauglího příběh chce po svém vyprávět také společnost Warner Bros., která údajně vyjednává s režisérem Ronem Howardem (Zámotek, Šifra mistra Leonarda, Rivalové). Nicméně překážkou dohody by mohl být Howardův nabitý program. Kromě postprodukce dramatu s Chrisem Hemsworthem In the Heart of the Sea jej měla čekat práce na filmové verzi nového románu Dana Browna Inferno. Adam Chitwood ze serveru Collider spekuluje o možném odložení další výpravy profesora Langdona (Tom Hanks), nebo dokonce o Ronově rezignaci na tento projekt.

Favreau letos uvede komedii Chef, kde sám hraje hlavní roli. Po jeho boku se objeví Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Sofia Vergara a další.


 

Spencer a Katherine si zahrají post mortem

Scénárista s poetickým jménem David Rambo (seriály V nebo Revoluce) pro nás přichystal snímek o slavné herecké dvojici Spenceru Tracym a Katharin Hepburn. Historie jejich milostné aféry začne stejně jako ve skutečnosti krátce před natáčením snímku A nejprve stvořil ženu. Děj bude mapovat celých 27 let vztahu, který vydržel až do hercovy smrti krátce po dokončení Hádej, kdo přijde na večeři. Navzdory Tracyho alkoholismu a výčitkám svědomí kvůli podvádění manželky…


 

Agent s ošklivou minulostí

Po trilogii ze světa agenta Bourna se Hollywood začal zajímat o další zpracovatelné romány spisovatele Roberta Ludluma. Příštím špiónským hitem by mohl být titul Mozaika Parsifal, jenž poprvé vyšel v roce 1982. Našinec se může těšit na fiktivního krajana.

Hlavním hrdinou je agent americké tajné služby českého původu Michael Havelock (původním jménem Michal Havlíček). Romance s partnerkou Jenny Karas (Jana Karasová) skončí podle všeho tragicky, když je jeho milenka zastřelena jako dvojitá agentka pracující pro KGB. Michael skončí s prací a po dlouhotrvajícím cestování a smutnění spatří živou Jenny v Římě. Při dalším pátrání se stane cílem amerických i ruských zabijáků. Pokud je mu život milý, musí vypátrat tajemného muže označovaného jako „Parsifal“, konspirátora, jehož činy mohou vyvolat jadernou válku.

Scénář napsal David Self (Road to Perdition, Vlkodlak), režírovat novinku bude Zhang Yimou (Hrdina, Klan létajících dýk, Zbytečná krutost).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací